KRO-NCRV 2Doc kort: 'Corrie'

donderdag 16 maart 2023

Corrie's partner Ashley is in transitie van man naar vrouw. Ze vraagt zich af in hoeverre ze haar partner kan volgen in de transitie, want in de relatie moet haar partner er ook voor Corrie zijn en niet alleen met zichzelf bezig zijn.

In de KRO-NCRV 2Doc kort: 'Corrie', onderzoekt regisseur Marieke Widlak hoe er wordt omgegaan met de grote verandering van een geslachtstransitie binnen een liefdesrelatie. Widlak brengt een ode aan de kracht van de liefde, voor de ander en voor jezelf. KRO-NCRV vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en heeft ook oog voor de partner die naast degene staat die in transitie gaat.


Door de transitie voelt Corrie zich tekortgedaan en lucht haar hart bij haar beste vriendin Jet, die haar aanmoedigt ook aan zichzelf te blijven denken. Gedwongen door de situatie gaat Corrie op zelfonderzoek.

De crisis in Corrie’s leven biedt haar de mogelijkheid om met een schone lei te beginnen. Verborgen gebreken en sluimerende verlangens tot zelfontplooiing komen plotseling boven drijven. De transitie van Ashley brengt het stel uiteindelijk dichter bij elkaar, op een manier die vóór de verandering niet mogelijk was geweest.

De korte documentaire 'Corrie' ging tijdens het Nederlands Film Festival 2022 in première. De film is gefinancierd in het kader van de Wildcard en geproduceerd door Tangerine Tree.

'2Doc kort: Corrie', vrijdag 17 maart om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers