KRO-NCRV viert 15 jaar 'College Tour' op NPO Radio 1

vrijdag 26 mei 2023
Foto: KRO-NCRV - © Roy Borghouts 2021

Bill Gates, Robbie Williams, Christine Lagarde, Sting, Ilse de Lange, Johan Cruijff, prinses Irene, Dalai Lama en de voormalige president van IsraŽl, Shimon Peres.

Dit is slechts een greep uit de indrukwekkende gastenlijst die 'College Tour' in de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Dit jaar bestaat het KRO-NCRV programma vijftien jaar en daarom brengt NPO Radio 1 op zaterdag 27 mei een speciale thema-uitzending waarin het jubileum wordt gevierd. 'College Tour'-bedenker en presentator Twan Huys gaat in gesprek met de drie verschillende eindredacteuren die het programma in de loop der jaren hebben geleid.


Op 6 december 2007 ging 'College Tour' van start met als allereerste gast cabaretier Hans Teeuwen. Sindsdien zijn er vele grote namen gevolgd, waaronder Nobelprijswinnaars Desmond Tutu, Malala Yousafsai, Denis Mukwege en Ben Feringa. In de speciale jubileumuitzending op NPO Radio 1 blikt Twan Huys samen met eindredacteuren Jan Mom, Marij Janssens en Evert-Jan Offringa terug op de afgelopen vijftien jaar. In de twee uur durende thema-uitzending delen ze hun favoriete fragmenten, hoogte- en dieptepunten en leuke anekdotes. Daarnaast wordt er muziek gedraaid van artiesten die ooit in het programma te gast waren. Denk aan Sting, Ludovico Einaudi, John Legend en Jamala, de Oekraïense winnares van het Eurovisie Songfestival in 2016.

'15 jaar College Tour', zaterdag 27 mei om 20.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Wilfred Genee ontvangt analisten Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kieft in wisselende samenstelling, aangevuld met actuele gasten uit de voetballerij in de gezellige 'voetbalkantine', met amateurclubs in tenue in het publiek en een biertje op tafel. De sfeer is luchtig en er is ruimte voor een grap, maar als het om voetbal gaat, is de toon natuurlijk bloedserieus!

'Veronica Offside', om 20.30 uur bij Veronica.

Dossiers