KRO-NCRV's 'De Rijdende Rechter': Gevit bij de inrit

dinsdag 28 november 2023
Foto: © KRO-NCRV 2021

'De Rijdende Rechter' reist af naar het Limburgse Brunssum. Daar kan de 88-jarige mevrouw Groenewold sinds de herinrichting van de weg waaraan ze woont, niet meer veilig haar oprit afrijden.

Waar ze eerder uitkwam op een groenstrook, komt ze nu direct op het fietspad terecht. Een hoge heg bij de buren blokkeert al het zicht. Levensgevaarlijk, vinden mevrouw Groenewold en haar zoon. Mocht er ooit een ongeluk gebeuren, dan is de gemeente daarvoor verantwoordelijk volgens het tweetal. De wethouder van Brunssum is het daar niet mee eens. Je bent als verkeersdeelnemer zelf verantwoordelijk. Daarnaast is de herinrichting ook nog eens in samenspraak met de bewoners tot stand gekomen. Hoogste tijd dus, voor Mr. Reid om op zoek te gaan naar een passende oplossing.


'De Rijdende Rechter', woensdag 29 november om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Married At First Sight' - Carlo Boszhard

Jeffrey en Jerney sluiten hun huwelijksreis af en worden op Schiphol warm onthaald door hun kinderen. Bastiaan en Suzanne gaan samenwonen. Slaat bij hen de vonk over in de huiselijke omgeving van Suzanne? En tijdens het eindgesprek valt definitief het doek voor een van de stellen.

'Married At First Sight', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers