KRO-NCRV's 'Kruispunt': De Kerk is vrouw

zaterdag 24 februari 2024
Foto: © KRO-NCRV 2020

Als het aan Paus Franciscus ligt moet de Kerk de-masculiniseren. 'De Kerk is vrouw', voegt hij daaraan toe. Hangt er verandering in de lucht door deze uitspraken?

Hoe ervaren katholieke vrouwen dat zelf? In februari en maart 2024 gaan tientallen vrouwen in het hele land in gesprek over hun positie en roeping in de Rooms-Katholieke Kerk. Hun ervaringen zijn input voor een volgende wereldwijde vergadering in Rome waarin ook dit thema centraal staat. Hoe krijgen vrouwen meer verantwoordelijkheid in de leiding van de Rooms-Katholieke Kerk?


In 'Kruispunt' een portret van katholieke vrouwen die vertellen over hun hoop en verwachtingen én over hun teleurstellingen.

'Kruispunt', zondag 25 februari om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers