KRO-NCRV's 'Spoorloos': Eleni vindt haar spiegelbeeld

dinsdag 28 maart 2023
Foto: KRO-NCRV - © Wim Kluvers 2023

Eleni is geadopteerd vanuit Amerika omdat haar Nederlandse adoptieouders daar destijds woonden. Ze probeert zich van kleins af aan een voorstelling te maken van haar biologische moeder; ze gaat voor de spiegel staan en probeert door haar wimpers heen een ouder evenbeeld voor zich te zien.

Ergens diep in haar is ze ervan overtuigd dat ze op haar moeder lijkt. Als ze in 2002 eindelijk toegang tot de juiste papieren krijgt, ontdekt ze dat haar moeder pas 13 was toen ze Eleni op de wereld zette. De drang om haar te vinden wordt alleen maar groter...


Eleni groeit op bij een zorgzaam Nederlands gezin dat haar vanuit Amerika adopteerde. Haar hele leven lang wil ze al weten wie haar biologische familie is. Ze is ervan overtuigd dat er ergens in dat grote land iemand rondloopt op wie ze lijkt. Maar toegang tot de juiste naam van haar moeder in de VS is lange tijd niet mogelijk.

'Spoorloos', woensdag 29 maart om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers