'Kunststof' volgende week met Diederik van Rooijen, Khalid Amakran en Ilja Leonard Pfeijffer

zondag 21 mei 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 22 mei – Diederik van Rooijen, televisieregisseur en scenarioschrijver
In de nieuwe crimeserie ‘Anoniem’ van regisseur Diederik van Rooijen gaan geschiedenisleraar Jurre en officier van justitie Sarah, gespeeld door Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer, ieder op hun eigen manier de strijd aan met de criminele wereld. Van Rooijen maakte eerder de series ‘Penoza’ en ‘De Stamhouder’.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 23 mei – Jasper Krabbé, kunstenaar
Van 20 mei tot en met 24 september 2023 vindt de 8e editie van ARTZUID plaats. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling van 50 sculpturen op de Apollolaan en Minervalaan in architect Berlages monumentale Plan Zuid. Samensteller van de tentoonstelling is kunstenaar Jasper Krabbé.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 24 mei  – Khalid Amakran, fotograaf
In Museum Gouda is de tentoonstelling ‘De Mix Nederland/Bnadem’ van fotograaf Khalid Amakran te zien. Voor dit project zocht hij de eerste generatie Marokkaanse Nederlanders op. Als zeventigers en tachtigers poseren ze vol trots naast hun kinderen en kleinkinderen. Ze vertellen hun verhaal, over worstelen én wortelen in Nederland.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Donderdag 25 mei  – Ilja Leonard Pfeijffer, schrijver
De nieuwe historische roman ‘Alkibiades’ van Ilja Leonard Pfeijffer vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Een reis door de tijd naar een wereld van tweeënhalf millennium geleden met een falende democratie die resulteert in de nederlaag van Athene. Pfeijffer verwierf internationale bekendheid met zijn boek ‘Grand Hotel Europa’.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof', maandag t/m donderdag van 19.00 tot 20.00 uur een persoonlijk gesprek met prominenten uit de kunst, cultuur en media, bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

SBS6 Kleurt Oranje

Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp geven elke dag hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers