Kwallen en stierenballen in een nieuw seizoen 'Wat Maak Je Menu?'

zaterdag 6 januari 2024
Foto: © NTR 2023

Smaakt erwtensoep nog steeds goed als je weet dat er stierenballen inzitten? In een nieuw seizoen 'Wat Maak Je Menu?' gaan verschillende kandidaten de smaakvolle strijd aan met zichzelf en elkaar.

Vanaf zondag 7 januari proeven én beoordelen de vriendenteams de gekste ingrediënten in heerlijke gerechten, bereid door chefkoks en presentatoren Marius en Jasper Gottlieb. Een quizshow over de psychologie van eten: als je weet wat je eet, vind je het dan extra lekker of juist extra vies?


In 'Wat Maak Je Menu?' onderzoeken de chefkoks samen met kinderen wat we nog meer kunnen gaan eten in de toekomst. Per aflevering ondergaan twee teams onder andere een geblinddoekt proefexamen, testen ze hun kennis over alles in en uit de keuken, spelen ze maffe spellen en moeten ze raden welke ingrediënten er op hun bord liggen. Maar het zijn niet alleen de kinderen. De smaakpupillen van de chefkoks worden ook flink op de proef gesteld. De kinderen maken zelf een prankgerecht voor Marius en Jasper: van Bossche bollen met mayonaise tot gevulde eieren met zelfgemaakte slijm.

De broers kijken uit naar een nieuw, smaakvol seizoen. Jasper: 'Je zou het omgekeerde denken, maar kinderen zijn eigenlijk veel stoerder dan volwassenen als het gaat om ongebruikelijke dingen proeven. Het zorgt voor veel schrik en gegil, maar ze eten het wel! Dan moet thuis een spruitje ook wel lukken.'

'Wat Maak Je Menu?' is een coproductie van de NTR en Kleine Storm.

'Wat Maak Je Menu?' is vanaf zondag 7 januari wekelijks om 17.35 uur bij de NTR op NPO 3.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Familiediner' (EO)

Opa Henk is ten einde raad. Zijn drie kinderen hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Samen met kleindochter Sanne heeft hij Bert om hulp gevraagd. De grootste wens van opa Henk is dat de ruzie bijgelegd wordt, zodat ze samen het glas kunnen heffen om zijn overleden vrouw te herdenken. Ook Sonja roept de hulp van Bert in. Haar zus Ingrid is ongeneeslijk ziek en heeft een dochter die bijna 16 jaar wordt. Het is niet zeker of Ingrid daar nog bij zal zijn, dus Bert zorgt voor een vroeg verjaardagsfeest. Hij verrast Crystal met de sweet sixteen die ze verdient, met haar moeder en de rest van de familie erbij.

'Het Familiediner', om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Dossiers