Laatste uitzending van 'OVT' met Jos en Paul

zaterdag 25 maart 2023

Op zondag 26 maart presenteren Jos Palm en Paul van der Gaag voor het laatst 'OVT'. Zij nemen afscheid van 'OVT' als presentatoren, en om hen te eren neemt het radioprogramma feestelijk afscheid van hen met een bijzondere uitzending op die dag.

Met historische en actuele onderwerpen zoals je van 'OVT' gewend bent, maar ook met een hoekje voor de persoonlijke historische interesses van Jos en Paul.


Voor één keer zijn Jos Palm en Paul van der Gaag namelijk niet alleen de interviewers maar ook de geïnterviewden. In de twee uur durende uitzending zullen de heren persoonlijke anekdotes delen over meer dan dertig jaar 'OVT'. Presentatie ligt in handen van Laura Stek en Julie Blussé.

Paul van der Gaag (eindredacteur 'OVT'): 'Ik ben al vanaf het eerste seizoen bij 'OVT' betrokken, al ruim 30 jaar. In die tijd is OVT een onmisbaar instituut op de radio geworden. Er ligt een stevig fundament en we laten een uitstekende redactie achter, waar ik alle vertrouwen in heb.'

Jos Palm (presentator 'OVT'): ‘Ik heb er menig traan om gelaten. Alleen al om de lieve collega’s en het programma straks in de steek te moeten laten. Maar er is een tijd van komen en gaan en zo gaat dat in het leven. En dat hoort ook zo. Niet getreurd. Onze presentatoren die u nu al kent, Julie Blussé en Laura Stek blijven de vertrouwde stemmen van 'OVT'.’

Jos Palm gaat historische podcasts maken, onder meer over helden, schurken en andere stervelingen. Voor Historisch Nieuwsblad presenteert hij de Historische Boekencast, en verder hoopt hij ooit nog het historische boek te schrijven dat menig historische boek overbodig maakt.

'OVT', zondag 26 maart om 10.00 uur bij de VPRO op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers