Luisteraar bepaalt d megahit in '3FM Top Megahit'

vrijdag 5 april 2024

Wat hebben I Would Stay van Krezip, Europapa van Joost, Multicolor van Son Mieux en Coolio's Gangsta's Paradise met elkaar gemeen? Alle vier waren ze 3FM Megahit!

Sinds 1993 is de geschiedenis van de 3FM Megahit veelzijdig en geeft het een kijkje in de tijdsgeest van die jaren. Traditiegetrouw kiezen de 3FM-dj’s welk nummer de belangrijkste track van 3FM in die week is. Inmiddels zijn er 1.539 Megahits, maar welke megahit dé 3FM Megahit is? Dat bepaalt de luisteraar!


De stembussen voor de '3FM Top Megahit' zijn vrijdag geopend bij 'Wijnand in de Ochtend'. Luisteraars kunnen tot en met zondag 14 april stemmen op hun favoriete 3FM Megahits van de afgelopen dertig jaar. Omdat de lijst er één is voor de echte muziekliefhebber, kunnen luisteraars een muzikale prijs winnen. Wie stemt maakt kans op drie vinylplaten naar keuze én het zeer gewilde 3FM Festivalmatje, om alvast in de stemming te komen voor het festivalseizoen. Stemmen kan via 3fm.nl/megahit.

'3FM Top Megahit'
De '3FM Top Megahit' start maandag 15 april om 06.00 uur en is dagelijks tot 16.00 uur te horen op 3FM. Op vrijdag 19 april maakt 3FM-dj Sophie Hijlkema de megahit der megahits omstreeks 16.00 uur bekend, want dan wordt de nummer één gedraaid. Vorig jaar voerde Impossible van Nothing But Thieves de lijst aan. De '3FM Top Megahit' is te volgen via 3FM, 3FM.nl en de gratis NPO Luister-app.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers