Menno Bentveld onthult 'Expeditie 10' ter ere van 45 jaar 'Vroege Vogels'

zondag 17 september 2023
Foto: © BNNVARA 2022

'Vroege Vogels' bestaat dit jaar 45 jaar. Ter ere van dit jubileum begon in juni, precies op de dag dat 'Vroege Vogels' 45 jaar bestond de zoektocht naar 'Expeditie 10': de 10 soorten dieren, planten, bomen of paddenstoelen die ieder kind in z'n eigen buurt zou kunnen vinden.

Menno Bentveld onthulde op zondag 17 september in een speciale uitzending vanuit museum Naturalis in Leiden de 10 soorten op de lijst. Koolmees, klein koolwitje, zomereik, gewone pad, mol, kauw, grote brandnetel, gewone regenworm, akkerhommel en vliegenzwam.


Expeditie 10
Waar laat een mol de grond die hij weg graaft? Hoe herken je de zomereik? Wat zijn de verschillen tussen een kikker en een pad? 'Expeditie 10' laat zoveel mogelijk kinderen in het basisonderwijs kennis maken met de dieren en planten die bij hen in de buurt leven. Elke soort presenteert zichzelf in een animatiefilmpje. De filmpjes zijn voor iedereen te bekijken via de website expeditie10.nl.

'Vroege Vogels Radio' is elke zondag van 7.00 tot 10.00 uur te horen bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers