Mis niets van '3FM Serious Request' met extra TV- en podcastprogrammering

donderdag 30 november 2023
Foto: NPO 3FM - © Wessel de Groot 2023

In aanloop naar '3FM Serious Request' en tijdens de actie staan de programma's op NPO volop in het teken van het Glazen Huis. Met dagelijkse programma's op NPO 3, live-updates van de tussenstand en situatie in het Glazen Huis op NPO 1 en kinderprogramma's op NPO Zapp.

Tijdens de actieweek is alles van '3FM Serious Request' ook vierentwintig uur per dag live te volgen via NPO Start en NPO 1 extra.


'Serious Christmas' (woensdag 6 t/m zaterdag 23 december om 22.05 uur, PowNed, op NPO 3)
In aanloop naar '3FM Serious Request' telt 'Serious Christmas' af naar kerst. In een volledig uitgedoste kersthut strijden achttien bekende Nederlanders, waaronder Trijntje Oosterhuis, Ferry Doedens, Dennis Weening, Jaimie Vaes, Patrick Martens en Maik de Boer, vanaf 6 december elke dag tegen elkaar in grappige kerst challenges. Elke aflevering valt één van hen af, totdat de ultieme KERSTSTER gekroond wordt.

'Kinderen voor Kinderen: In Actie' (zaterdag 16 december om 09.00 uur, BNNVARA, op NPO Zapp)
In ‘Kinderen voor Kinderen: In Actie’ reizen de kinderen van het koor samen met presentator Raïsha Zeegelaar het hele land door. Iedere week komen ze in actie voor kinderen die hulp nodig hebben. Voor het gezin van Bibi regelt Kinderen voor Kinderen een fantastische dag. De vader van Bibi heeft ALS, een dodelijke spierziekte. Het gezin van Bibi heeft het hier soms moeilijk mee, en daarom wil Bibi graag een onvergetelijke herinnering met ze maken.

'3FM Serious Request: De Opening' (zondag 17 december om 19.40 uur, NTR op NPO 3)
Tijdens deze live opening van 'Serious Request 2023' worden de 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman opgesloten in het Glazen Huis op de Grote markt in Nijmegen. Maar voor het zo ver is worden zij onder begeleiding van Annefleur Schipper en Vera Siemons klaargestoomd voor een week vol acties, radio maken, optredens, gasten en zo veel mogelijk geld inzamelen voor Stichting ALS Nederland.

'3FM Serious Request: Update' (maandag 18 t/m zondag 24 december, verschillende tijden, NTR op NPO 1)
De DJ’s van 3FM zetten zich een week lang in om zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. In deze updates vanaf de Grote Markt in Nijmegen vraagt Rob Janssen de DJ’s in het Glazen Huis naar hun hoogte- en dieptepunten, komen Bekende Nederlanders langs met veilingitems en zie je hoe heel Nederland in actie komt.

'3FM Serious Request: De Tussenstand' (maandag 18 t/m zondag 23 december om 19.50 uur en 24 december om 14.50 uur, NTR op NPO 1)
De DJ’s van 3FM zetten zich een week lang in om zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Met de donaties worden hulpmiddelen geregeld voor ALS-patiënten en kan onderzoek gedaan worden naar oorzaak en behandeling van de ziekte. Wat heeft de actie tot nu toe opgeleverd? In deze uitzending de tussenstand van 3FM Serious Request. Presentatie: Rob Janssen.

'3FM Serious Request: Avondgasten' (maandag 18, dinsdag 19, donderdag 21 en vrijdag 22 december om 19.25 uur, zaterdag 23 december om 20.25 uur, NTR, op NPO 3)
Tijdens de '3FM Serious Request' week stomen Annefleur Schipper en Vera Siemons in hun eigen ‘Starwash’ dagelijks live de gasten klaar voor hun bezoek aan het Glazen Huis in Nijmegen. Tien minuten vol leuke weetjes, muziek, een snelle terugblik, een pittige quiz en nog veel meer.

'3FM Serious Request: Een Huis Vol Glazen' (maandag 18 t/m zaterdag 23 december om 23.15 uur, PowNed, op NPO 3)
De meest sympathieke omroep van Nederland ondersteunt '3FM Serious Request' vanuit 'Een Huis Vol Glazen'. Elke avond ontvangt 3FM-dj Nellie Benner artiesten, BN’ers en gulle gevers in het bruisende café. Rutger Castricum, Filemon Wesselink, Mark Baanders en 'PowNews'-verslaggevers doen verslag en zetten zich in om geld op te halen.

'Het Klokhuis: Mijn Vader Heeft ALS' (vrijdag 22 december om 18.45 uur, NTR, op NPO Zapp)
Igor is de vader van Kaat, Mink en Fedor en hij heeft ALS. 'Klokhuis'-presentatrice Janouk Kelderman bezoekt het gezin. Hoe is het om hiermee te leven en hoe doe je dat als je vader deze dodelijke ziekte heeft? Marion Sommers-Spijkerman heeft hier onderzoek naar gedaan en ontwikkelde informatie speciaal voor kinderen om praten over ALS makkelijker te maken.

'3FM Serious Request: De Finale' (zondag 24 december om 19.40 uur, NTR op NPO 3)
Tijdens deze live afsluiting van 'Serious Request 2023' zullen 3FM-dj's Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman het Glazen Huis verlaten. Na een week vol bijzondere acties en non-stop radio maken zal op deze kerstavond het eindbedrag voor ALS Nederland bekend worden gemaakt. Maar voor de dj’s het huis verlaten, kijken Annefleur Schipper en Vera Siemons samen met bekende gasten terug op een week vol acties, optredens en bijzonderheden.

Alle programma's rondom '3FM Serious Request' zijn ook te zien via NPO Start.

Podcast 'Glazen Huisgenoten'
De Glazen Huis-dj’s kunnen niet wachten om te beginnen en daarom gaan ze in aanloop naar '3FM Serious Request' met elkaar in gesprek als ‘Glazen Huisgenoten’. In de gloednieuwe podcast bespreken Barend, Sophie en Wijnand iedere week een thema, met in de eerste week hun smartphonegebruik tijdens '3FM Serious Request'. Want voor het eerst dit jaar mogen de dj’s geen telefoon gebruiken in het huis. ‘Glazen Huisgenoten’ is te beluisteren via NPO Luister en 3FM.nl.

'3FM Serious Request'
'3FM Serious Request' zet zich ook dit jaar in de week voor kerst in voor het goede doel, deze twintigste editie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman maken 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen.

Persbericht NPO 3FM
https://www.3fm.nl/seriousrequest

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kist' - William Rutten (EO)

Na een traumatiserende gebeurtenis in haar jeugd besluit schrijfster Saskia Noort zichzelf het zwijgen op te leggen. Met deze gebeurtenis sterft ook een deel van haar onbezorgde jeugd. Pas tientallen jaren later treedt ze in de openbaarheid met haar verhaal. Dit voelt als een herrijzenis.

'De Kist', om 23.25 uur bij de EO op NPO 2.

Dossiers