Nederland opnieuw in ban van 'Premier League Darts: Rotterdam'

woensdag 15 maart 2017

Donderdagavond zit de dartsliefhebber geramd bij RTL Z voor passie, kippenvel en meeslepende confrontaties. De grootste dartssterren ter wereld staan weer in een uitverkocht en oranje gekleurd Ahoy. Ditmaal voor de zevende speelronde van de Premier League Darts.

Vorig jaar werd Ahoy gezien als beste en meest overweldigende dartsarena van de Premier League en heeft diepe indruk gemaakt op de, toen zichtbaar geëmotioneerde, Nederlandse darters. Dit jaar kunnen Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen weer rekenen op massale steun van ruim 10.000 gepassioneerde dartsfans.


Terwijl in Rotterdam alle pijlen gericht zijn op de Premier League Darts, staan in Amsterdam ruim 50.000 man achter Ajax dat tegen FC Kopenhagen alles op alles zet om de laatste acht van de Europa League te bereiken. De voetbalwedstrijd is live te volgen bij RTL 7, waardoor de livedartswedstrijden eenmalig te volgen zijn bij RTL Z.

Tussenstand
Michael van Gerwen staat momenteel achter Peter Wright op de tweede plek in de Premier League, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. In Rotterdam wacht voor hem de ultieme kraker tegen de levende dartslegende Phil Taylor. Jelle Klaasen, momenteel tiende in het klassement, speelt tegen James Wade. In de rangschikking bekleedt Raymond van Barneveld op dit moment de zesde plek. Hij neemt het in Rotterdam op tegen Gary Anderson.

Vorig jaar was Raymond van Barneveld zichtbaar ontroerd tijdens zijn wedstrijd in Ahoy. De Hagenaar kijkt uit naar de editie van dit jaar: 'Ik heb nog nooit zoiets moois meegemaakt als vorig jaar in Rotterdam. Nu leef ik er echt naar toe en speel ik zelfs in het oranje volgende week, dan kan er niks gebeuren! Ik kijk er echt zo naar uit om voor mijn eigen fans te spelen.'

'Premier League Rotterdam', donderdag 16 maart vanaf 19.00 uur live bij RTL Z en de samenvattingen vanaf 23.45 uur bij RTL 7.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, AÔcha, vertrekt naar HawaÔ. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers