Nieuw bij de Avro: 'Op De Bon' met Nasrdin Dchar

donderdag 20 september 2007

Links voorsorteren om vervolgens rechtdoor te rijden, rijden in een auto waar de remlichten ontbreken, bijna 50 kilometer per uur te hard rijden, geen gordel dragen, besturen van een auto waarvan de APK verlopen is, een papiertje uit het raam gooien, autopapieren vergeten en geen identiteitsbewijs op zak hebben: zeven overtredingen in een tijdsbestek van amper een paar minuten. Dat het kan blijkt in het nieuwe programma 'Op De Bon'.

In de achtdelige serie 'Op De Bon' draait alles om 's lands meest besproken gele papiertje, de bekeuring. Het programma besteedt aandacht aan verkeersboetes, maar vooral ook aan wildplassen, openbare dronkenschap, vissen zonder vergunning, illegale hondenpoep en alle andere dingen die níet mogen, maar wél gebeuren. Het is een programma vol gemengde gevoelens: recht en onrecht, humor en woede. Veiligheid, herkenning en het nut en de noodzaak van de bekeuring staan centraal.

'Op De Bon' laat ook zien wat er bij het Kantongerecht gebeurt. Van een strenge vermaning tot onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Verder ontmoet de kijker boze burgers, beginnende agenten en bekende Nederlanders die over hun ervaringen met boetes en bonnen vertellen. 'Op De Bon' is een rollercoaster ride van emoties, waarbij woede, rechtvaardigheidsgevoel, plaatsvervangende schaamte, medeleven en een gulle lach elkaar in hoog tempo afwisselen.

De presentatie van 'Op De Bon' is in handen van Nasrdin Dchar. Dchar (1978) manifesteerde zich in 1999 voor het eerst op een podium. Hij deed mee aan de lokale musical Millenium lll. Dat beviel hem zo goed, dat hij ermee door wilde gaan. Naast zijn (inmiddels afgeronde) HBO-studie bedrijfseconomie speelde hij vanaf 2000 bij een aantal theatergezelschappen. Op dit moment speelt hij in Shakespeare's theaterstuk 'King Lear' van het RO Theater in Rotterdam.

Op TV is Nasrdin geen onbekende. Zijn eerste belangrijke rol speelde hij in 'Cut', de semi-realitysoap van BNN.

Daarna volgden de hoofdrol in de NPS-kort film '11.59' (2004) – een voltreffer in binnen- en buitenland – en verscheidene grote en kleinere rollen in films en tv-series. Het meest recent speelde hij in de korte KRO-film 'Mannenharem' van regisseur Eddy Terstal en in de VARA-dramaserie 'Deadline'.

'Op De Bon', vanaf woensdag 26 september om 21.30 uur wekelijks bij de AVRO op Nederland 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers