Nieuw 'Hofkar'-seizoen in teken van Provinciale Statenverkiezingen

maandag 27 februari 2023
Foto: © PowNed 2023

Vanaf aankomende dinsdag trapt Rutger Castricum het gaspedaal van zijn 'Hofkar' weer in! Dit seizoen rijdt hij met zijn taxi de provincie in om de politici daar aan de tand te voelen over de Provinciale Statenverkiezingen.

'De Hofkar' scheurt dit seizoen door o.a. Zeeland, Friesland, Limburg en Drenthe. Op de bijrijderstoel naast Rutger neemt een gemêleerd gezelschap van politici plaats, van de SGP tot de Partij voor de Dieren, van PvdA en GroenLinks tot JA21. Rutger kruist met zijn bijrijders de degens over grote dossiers die de komende vier jaar op de planning staan, zoals stikstof, woningbouw en asielopvang.


Voor de eerste aflevering zoekt Rutger Femke Wiersma van de Boer Burger Beweging op in het uiterste noorden van Friesland. Zij vond ooit haar grote liefde via 'Boer zoekt Vrouw'. Inmiddels is ze alleenstaande moeder van 4 kinderen en werkt ze in Den Haag als steun en toeverlaat van voorvrouw Caroline van der Plas. Femke hoopt op genoeg stemmen voor een plek in het Friese provinciebestuur.

Andere bijrijders dit seizoen zijn (in willekeurige volgorde) Joan van Burg (SGP, Zeeland), Benide Bolumba (GroenLinks, Drenthe), Jeroen Olthof (PvdA, Noord-Holland) met PvdA-Eerste Kamerlid Mei Li Vos, Ines Kostic (Partij voor de Dieren, Noord-Holland), Stefan Berlijn (JA21, Utrecht) met JA21-Eerste Kamerlid Annabel Nanninga, Marlou Jenneskens (D66, Limburg).

'De Hofkar' wordt geproduceerd door Tuvalu Media en is vanaf dinsdag 28 februari elke werkdag om 22.10 uur te zien op NPO 2. Het seizoen bestaat uit 8 afleveringen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Een boeiend verhaal van Robbie Robertson, de dit jaar overleden gitarist en songwriter van The Band, over het nummer The Night They Drove Old Dixie Down. We gaan naar Jamaica en duiken in de muzikale roots van Bob Marley. En songwriter Holly Knight schreef maar liefst negen nummers voor Tina Turner. Zij vertelt over hun samenwerking en de totstandkoming van onder andere 'The Best'.

'Top 2000: The Untold Stories', om 23.35 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers