Nieuw ondernemersrealityprogramma 'De Groei Challenge' bij RTL Z

maandag 24 oktober 2016

In 'De Groei Challenge', vanaf dinsdag 25 oktober te zien bij RTL Z, gaat presentator Rens de Jong op zoek naar succesvolle ondernemers met een concrete groeiambitie.

Deelnemers van het programma krijgen de unieke kans om hun bedrijf én groeiplannen te presenteren aan een jury van drie doorgewinterde entrepreneurs. Met de professionele begeleiding van dit succesvolle trio worden ze uitgedaagd om hun potentie waar te maken.


Uit maar liefst vijfhonderd aanmeldingen zijn negen ondernemingen geselecteerd die hun plannen mogen presenteren aan de ondernemende jury, bestaande uit Ruud Hendriks, Sabien Duetz en Marco Aarnink. Ruud Hendriks heeft vele stenen verlegd in de mediawereld en stond aan de wieg van RTL. Als radio- en televisiepresentator, journalist, manager én ondernemer heeft hij zijn sporen dik verdiend. Ruud is mede-oprichter van Startupbootcamp Global, Innoleaps B.V. en The Talent Institute. Sabien Duetz is ondernemer met een stoere en vrouwelijke stijl. Ze is eigenaresse van BIEN total brand concepts: een trend, marketing- en conceptbureau. Haar roots liggen bij een echte retailfamilie. De enthousiaste ondernemer Marco Aarnink is met zijn 31 jaar al één van Nederlands meest succesvolle ondernemers. Het door hem opgerichte Drukwerkdeal.nl (Printdeal) werd in 2014 voor tientallen miljoenen verkocht aan het beursgenoteerde Cimpress N.V.

Van de negen bedrijven gaan slechts drie door naar de volgende ronde van dit ondernemersrealityprogramma. Deze ondernemers gaan twee maanden lang keihard aan de slag om verschillende targets te behalen, die iedere aflevering voor hen worden opgesteld. Uiteindelijk maakt de jury de beslissende keuze welke ondernemer het beste resultaat heeft neerzet en daarmee 'De Groei Challenge' wint.

In de eerste aflevering nemen de bedrijven Frietboutique, Catering Lokaal en Naron het tegen elkaar op. Tijdens hun pitch legt de jury hen het vuur aan de schenen. Hoe reageren de ondernemers op dit vragenvuur? Hebben ze alle antwoorden paraat of staan ze met een mond vol tanden? En weten ze hun plannen en doelstellingen goed te presenteren? Alleen het bedrijf waar de jury de meeste potentie in ziet mag zich opmaken voor het coachingstraject van 'De Groei Challenge'.

'De Groei Challenge' wordt geproduceerd door Zodiak Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel en NL Groeit.

'De Groei Challenge', vanaf dinsdag 25 oktober wekelijks om 22.00 uur bij RTL Z.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers