Nieuw seizoen 'Volle Zalen' met oa Groenendijk en Karsu

dinsdag 5 december 2023
Foto: AVROTROS - © Ruud Baan 2020

Zijn laatste voorstelling 'Voor Iedereen Beter 'is helemaal uitverkocht, maar volle zalen waren voor Groenendijk lang niet altijd vanzelfsprekend.

Samen met Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? Hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? En welke rol speelt de relatie met zijn partner Marco, gevlucht uit Bosnië ten tijde van de Balkanoorlog, in zijn voorstellingen?


Tijdens de opnamen van het programma overlijdt Richards regisseur Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk? 'Ik denk wel dat ik er iets mee moet. Mijn vak is toch een weerspiegeling van het leven. Iedereen herkent het als een familielid, vriend of vriendin wegvalt.'

'Volle Zalen: Richard Groenendijk', woensdag 6 december om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Down The Road' (BNNVARA)

De groep komt aan in Vancouver, helemaal in het westen van Canada. Ze verblijven in een prachtig huis bij de oceaan. Maar zowel bij de jongens als de meisjes zorgt de kamerverdeling voor heel wat wrevel. De volgende dag stappen ze de boot op voor een wonderlijk snorkelavontuur tussen zeehonden.

'Down the Road', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers