Nieuwe aflevering van 'Tijl in het voetspoor van Richard Wagner'

dinsdag 2 april 2024
Foto: © AVROTROS 2024

Tijl Beckand reist door het leven en werk van de beroemde 19e eeuwse componist Richard Wagner. Hij vertelt Wagners bijzondere levensverhaal, hoe hij een belangrijk vernieuwer was van de muziek in zijn tijd en hoe zijn muziek invloed heeft gehad op het ontstaan van de filmmuziek.

Tijl reist naar Luzern en bezoekt het Graceland van de 19e eeuw: het Duitse Bayreuth. Hier bouwt Richard Wagner zijn eigen muziektempel, het Festspielhaus, waar alleen zijn muziek zal klinken. Ook gaat in Bayreuth het meesterwerk van Wagner, Der Ring des Nibelungen, in première. Na ruim twintig jaar werken is dit vijftien uur durende spektakel, over hele goden en halfgoden, eindelijk klaar en beleeft een wereldpremière. De laatste twee delen van de Ring staan centraal: Siegfried en Götterdämmerung.


'Tijl in het voetspoor van Richard Wagner', woensdag 3 april om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers