Nieuwe afleveringen van 'Expeditie Nederland' bij Omroep MAX

zondag 3 maart 2024
Foto: © Omroep MAX 2022

Vanaf maandag 4 maart gaat 'Expeditie Nederland' verder bij MAX met nieuwe afleveringen om 18.30 uur op NPO 2. MAX gaat de samenwerking aan met regionale omroepen op verschillende thema's.

Elke maandag wordt een nieuw onderwerp behandeld door regionale verslaggevers.


In 'Expeditie Nederland' berichten verslaggevers van de regionale omroepen over onderwerpen die ons allemaal raken, maar die per provincie een eigen verhaal opleveren. Verschillende onderwerpen komen aan bod; van geschiedenis en cultuur tot actuele vraagstukken en zorg. Door perspectieven vanuit veertien verschillende omroepen wordt er een compleet beeld gegeven van Nederland als geheel, inclusief het Caribisch Netwerk. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de regio's op deze thema's? Hoe vormen deze verschillen en overeenkomsten Nederland?

Aflevering 23 – maandag 4 maart
Kunst in openbare ruimtes kan inspireren maar ook weerstand opwekken in de omgeving. Er wordt stilgestaan bij een monument van Michiel de Ruyter, hij is eeuwenlang vereerd tot held. Maar klopt dit beeld nog wel? Ook zijn de inwoners van Workum zeer ontevreden over een kunstwerk gemaakt door een Engelse kunstenaar. Dit gaat volgens Workumers ten koste van de lokale bevolking. Daarom heeft een lokale kunstenaar, met vrijwilligers, uit protest zijn eigen kunstwerk gemaakt.

'Expeditie Nederland', vanaf maandag 4 maart wekelijks om 18.30 uur bij MAX op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers