NOS Sport lanceert nieuwe podcast: 'De Wielerredactie'

maandag 16 oktober 2023

'Hebben wielrenners broze botten? Gaan de renners te hard voor hun hart? Maakt profwielrennen wel gelukkig?' Deze en nog veel meer interessante wielervragen worden behandeld in de nieuwe NOS Sport podcast: 'NOS De Wielerredactie'.

In zes afleveringen gaan de makers Steven Dalebout, Stef Clement en Daan van den Berg op zoek naar de verhalen achter de koers en nemen ze uitgebreid de tijd om te onderzoeken hoe de verhalen precies in elkaar zitten. Deze podcast gaat verder waar de koers stopt, neemt de tijd voor lastigere onderwerpen en duikt dieper in de wielermaterie.


De eerste aflevering van 'De Wielerredactie' staat vandaag online. Iedere week wordt er een nieuwe podcast geüpload.

Afleveringen NOS De Wielerredactie
Aflevering 1:  ‘Broze botten: waarom je de Tour niet in bed wint’ (link)
Aflevering 2: ‘Gaan de renners te hard voor hun hart?’
Aflevering 3:  ‘Grote zorgen over wielerland Nederland’
Aflevering 4: ‘Groeipijnen in het vrouwenpeloton’
Aflevering 5: ‘Maakt profwielrennen wel gelukkig?’
Aflevering 6: ‘Hoe verdient een wielerploeg z’n geld?’

Makers
NOS-verslaggever Steven Dalebout is al meer dan 15 jaar wielerjournalist bij de NOS en maakte eerder al de podcast 'Het Geluid van Sport'. Stef Clement is meer dan tien jaar profwielrenner geweest en is momenteel wieleranalist en -commentator bij NOS Sport. Daan van den Berg was vroeger amateurwielrenner en werkt nu als redacteur en fixer bij NOS Sport.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers