NPO 3FM viert 1500e 3FM Megahit: luisteraar mag één keer kiezen

vrijdag 23 juni 2023

DJ Wijnand Speelman heeft vrijdag op NPO 3FM de 1500e 3FM Megahit bekendgemaakt. Peggy Gou - (It Goes Like) Nanana wordt aan het inmiddels iconische lijstje van hitsingles toegevoegd.

De bekendmaking is het startschot voor het stemmen op de '3FM Top Megahit'. Luisteraars kunnen vanaf nu stemmen op de 1500 Megahits van de afgelopen dertig jaar en daarmee voor één keer de ultieme 3FM Megahit uitkiezen. Stemmen kan tot en met vrijdag 30 juni via 3fm.nl/megahit.


De Megahit wordt al dertig jaar traditiegetrouw door de dj’s van 3FM uitgekozen en een week lang gedraaid op de zender. Luisteraars krijgen nu de uitzonderlijke kans om de volgende 3FM Megahit uit te kiezen. Dat kan door te stemmen op de 1500 Megahits van de afgelopen jaren. Op vrijdag 30 juni maken ochtend-dj’s Rob Janssen en Wijnand Speelman bekend op welke Megahit de 3FM-luisteraars het meest hebben gestemd. Dat nummer is vanaf dan een week lang de ‘nieuwe’ 3FM Megahit. De '3FM Top Megahit' is van maandag 3 tot en met donderdag 6 juli tussen 09.00 en 19.00 uur en op vrijdag 7 juli tussen 09.00 en 16.00 uur te horen op 3FM.

Eerste Megahit voor Candy Dulfer
Niemand minder dan Candy Dulfer mocht op zondag 31 januari 1993 de allereerste Megahit op haar naam zetten voor het nummer Sax-a-go-go. Toen nog de Radio 3 Megahit geheten. In de dertig jaar die daarop volgden werd Anouk maar liefst zestien keer gekroond met de titel, gevolgd door Coldplay (vijftien keer) en Racoon (tien keer). Nederlandse artiesten scoorden hoge ogen in al die jaren: Kane werd negen keer de Megahit, BLØF, DI-RECT en Ilse de Lange acht keer, Krezip en Rondé beiden zeven keer.

Luisteraars kunnen vanaf nu stemmen op de '3FM Top Megahit' via 3fm.nl/megahit. De '3FM Top Megahit' is van maandag 3 tot en met 7 juli tussen 09.00 en 19.00 te horen op NPO 3FM, 3FM.nl en via de 3FM-app.

Persbericht NPO 3FM
https://www.npo3fm.nl/

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers