NPO FunX komt in actie met SOS Marokko en LibiŽ

dinsdag 19 september 2023

NPO FunX komt woensdag 20 september in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en de storm in LibiŽ met de actiedag 'SOS Marokko en LibiŽ'.

Tussen 06.00 en 23.00 uur staan de zender en online kanalen geheel in het teken van het ophalen van geld voor verschillende goede doelen. Er is tijdens de uitzending veel ruimte voor persoonlijke verhalen van luisteraars en artiesten als Mula B, Iliasopdebeat, Walid Benmbarek en Katnuf. Wie wil doneren kan dat doen via FunX.nl/SOS.


Chanelva Rier, zendermanager NPO FunX: 'We zien en horen de verhalen van de slachtoffers in Marokko en Libië en voelen dat we als FunX iets moeten doen om zowel de slachtoffers ter plekke als de Marokkaanse en Libische gemeenschap hier in Nederland te steunen. Met de actiedag 'SOS Marokko en Libië' vragen we aandacht voor de situatie in de rampgebieden en gaan we in gesprek over wat er nodig is om de slachtoffers te helpen. Ik hoop dat ieder op zijn of haar eigen manier een steentje bij wil dragen.'

Line-up 'SOS Marokko en Libië'
'SOS Marokko en Libië' gaat woensdag om 06.00 uur van start met ochtend-dj Fernando Halman. Het uitzendschema voor die dag is als volgt:

06.00 tot 10.00 uur – Fernando Halman
10.00 tot 13.00 uur – Gilly Mangkoewihardjo en Ouassima Tajmout
13.00 tot 16.00 uur – Imani Goncalves en Youssef Koukouh (Youstoub)
16.00 tot 19.00 uur – Nordin Besling en Wafae Kefi (DJ Wef)
19.00 tot 23.00 uur – Tannaz Hajeby

FunX-dj’s Serginio, Quincy, Chanel en reporters Gabriella en Camille doen verslag vanuit Nederland en spreken met mensen die een persoonlijk verhaal hebben bij de gebeurtenissen in Marokko en Libië.  

Verhalen van artiesten en luisteraars
Er is tijdens 'SOS Marokko en Libië' volop ruimte voor verhalen en ervaringen van luisteraars en artiesten die een persoonlijke band hebben met Marokko en/of Libië. Zo komen onder meer Mula B, Iliasopdebeat, Walid Benmbarek, Katnuf, Boer Ayoub en Tyjani langs in de studio om te praten over de situatie in beide gebieden. De FunX-dj’s gaan met ze in gesprek over hun persoonlijke ervaringen en spreken met lokale hulpverleners over wat slachtoffers in de rampgebieden nodig hebben om te kunnen overleven in de erbarmelijke omstandigheden

Goede doelen
Luisteraars van 'SOS Marokko en Libië' kunnen woensdag geld doneren aan diverse goede doelen. Ook is er tijdens de actiedag aandacht voor de inzamelingsactie van FunX-presentatrice Ouassima Tajmout, die geld ophaalt en spullen inzamelt voor de slachtoffers in Marokko. Ouassima vertrekt vrijdag naar Marokko om met de spullen en het opgehaalde geld mensen in de getroffen regio te helpen. FunX heeft een overzicht gemaakt van organisaties waar geld gedoneerd kan worden op FunX.nl/SOS.

Livestream op TikTok
Voor wie online op de hoogte wil zijn van de actiedag, is er tussen 20.00 en 21.00 uur een livestream op TikTok waar Ouassima in gesprek gaat met luisteraars en gasten, waaronder Boer Ayoub, over de rampen in Marokko en Libië. Tijdens de TikTok-uitzending is er geen muziek te horen en staat het delen van ervaringen en verhalen centraal. De livestream is te volgen via het TikTok-kanaal van FunX.

'SOS Marokko en Libië' is een initiatief van NPO FunX en te volgen via FunX, FunX.nl, NPO Luister en de online kanalen van FunX.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers