NPO Klassiek opent stembussen voor 'Filmmuziek Top 200'

vrijdag 23 februari 2024
Foto: © NPO Klassiek 2024

Voert Ennio Morricone ook dit jaar de 'NPO Klassiek Filmmuziek Top 200' aan? Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart zijn de meest iconische, aangrijpende en onvergetelijke soundtracks te horen op NPO Klassiek.

Dit jaar breidt de klassieke zender de toplijst van de filmmuziek wederom uit, van een 'Top 100' naar de 'Filmmuziek Top 200'. Zo genieten filmmuziekliefhebbers niet één maar twee dagen van hun favorieten. De stembussen van de 'Filmmuziek Top 200' zijn vanochtend geopend, wie er op nummer één komt te staan bepaalt de luisteraar.


Er kan tot en met vrijdag 1 maart tot 13.00 uur door luisteraars gestemd worden op hun favoriete filmklassiekers via npoklassiek.nl/film . De complete lijst wordt dinsdag 5 maart tussen 11.00 en 12.00 uur onthuld, live op NPO Klassiek in het programma 'De Klassieken' (AVROTROS). De 'Filmmuziek Top 200' is vanaf dan te vinden op npoklassiek.nl/film.

Uitzending 'Filmmuziek Top 200'
Van maandag 4 tot en met woensdag 6 maart is er in de reguliere programmering van NPO Klassiek veel aandacht voor filmmuziek, waarbij de soundtracks als een rode draad door de programmering lopen. De 'Filmmuziek Top 200' wordt op donderdag 7 en vrijdag 8 maart uitgezonden tussen 9.00 en 17.00 uur. De lijst wordt op beide dagen gepresenteerd door:

09.00 – 11.00 uur: Hans Smit
11.00 – 13.00 uur: Jet Berkhout
13.00 – 15.00 uur: Sander Zwiep
15.00 – 17.00 uur: Carine Lacor

'Vrij Spel Special: Filmmuziek' in 'De Muziekfabriek'
Op zaterdag 2 maart ontvangt Jet Berkhout in' De Muziekfabriek' (AVROTROS) de jonge, aanstormende Nederlandse filmcomponist en pianist Rangel Silaev. In 'Vrij Spel', de rubriek waarin ze musici uitdaagt een nieuwe versie van een klassieke hit te spelen, zal hij een geheel eigen variatie maken op één van de soundtracks uit de top 3 van de 'Filmmuziek Top 200'. Berkhout: 'Ik volg Silaev al een tijdje en ben fan van zijn composities. Ik ben razend benieuwd hoe hij de filmklassiekers gaat vertalen naar zijn persoonlijke, moderne stijl.'

NPO Klassiek Filmmuziek Concert TivoliVredenburg
Vanavond, op vrijdag 23 februari, presenteert NPO Klassiek voor het eerst een Filmmuziek Concert tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert. De presentatie is in handen van Leonard Evers. Het concert is live te volgen op NPO Klassiek en met beeld op npoklassiek.nl/live. Onder leiding van dirigent Nicholas Milton speelt het Göttinger Symphonieorchester vanuit de Grote Zaal in TivoliVredenburg tophits van John Williams, waaronder Star Wars en Harry Potter, Hans Zimmers The Da Vinci Code en Gladiator, maar ook The Godfather van Nino Rota, Forrest Gump van Alan Silvestri en Pirates of the Caribbean van Klaus Badelt.

Stemmen op de 'Filmmuziek Top 200' kan van vrijdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 13.00 uur via npoklassiek.nl/film. De 'Filmmuziek Top 200' is donderdag 7 en vrijdag 8 maart te horen op NPO Klassiek, npoklassiek.nl en de gratis NPO Luister-app.

Persbericht NPO Klassiek
https://www.npoklassiek.nl

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Jacobien en Arjen zijn gespannen en emotioneel over de eerste Italiaanse schoolreis van dochter Fleuri. Maaike en Bart komen na een lange reis eindelijk aan bij hun nieuwe huis in Spanje. Aadje en Richard gaan op promotietour om nieuwe opdrachten binnen te slepen. Caroline heeft alle spullen opnieuw ingepakt en arriveert in Italië, terwijl even verderop Debbie en Vincenzo zullen moeten zijn.


'Daar Gaan Ze Weer', om 22.40 uur op RTL 4.

Dossiers