NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis

zondag 19 mei 2024

NPO Radio 1 heeft de komende weken veel aandacht voor de Europese verkiezingen. De zender gaat het land in en volop in gesprek met het publiek.

Tijdens deze verkiezingscampagne is het 'DIDD Verkiezingscafé' (EO) weer geopend. Van dinsdag 21 tot en met vrijdag 31 mei wordt dagelijks om 18.30 uur een Europese lijsttrekker samen met een landelijk partijkopstuk geïnterviewd over hun politieke plannen. Het 'DIDD Verkiezingscafé' is steeds op een andere plek in het land. Publiek is van harte uitgenodigd om langs te komen en vragen te stellen aan de politici. Het programma is elke werkdag te horen op NPO Radio 1 en te zien op het YouTube-kanaal van de zender.


'Europa Draait Door'
In aanloop naar de verkiezingen gaat de populaire podcast 'Europa Draait Door' (VPRO) in mei en juni ook het land in. Tim de Wit en Arend Jan Boekestijn nodigen prominente gasten uit in theaters door heel Nederland. Ze bezoeken daarnaast universiteiten en hogescholen waar de lijsttrekkers van verschillende partijen met elkaar in debat gaan.

'Bureau Buitenland'
Wat moet je weten voordat je gaat stemmen en waarom zou je stemmen? 'Bureau Buitenland' (VPRO) stapt de komende tijd aan boord van de EUropa Express en volgt het spoor naar de Europese verkiezingen. In de EUropa Express doen de programmamakers verschillende stations aan om te zien wat er speelt in de lidstaten en welke thema's in de campagnes de boventoon voeren. Van landbouw en vergroening, tot migratie, veiligheid en Europese uitbreiding.

'NOS Europa Kiest'
De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni. Nederland gaat op donderdag 6 juni naar de stembus. Die avond is vanaf 20.30 uur het programma 'NOS Europa Kiest: de Stemming' te horen, met daarin exitpolls, politieke duiding en reacties.

Op zondag 9 juni hebben alle Europese lidstaten gestemd en vanaf 20.30 uur is 'NOS Europa Kiest: de Uitslagen' te horen. Een programma met duiding, reacties en om 23.00 uur de prognose van de samenstelling van het Europees Parlement en de definitieve uitslag van Nederland.

'Bureau Buitenland special' 10 juni
Als de dag na de verkiezingen de uitslagen van alle landen bekend zijn, is van 13.30 tot 14.30 uur een extra lange 'Bureau Buitenland' te horen op NPO Radio 1. Daarin duiden presentatoren Sophie Derkzen en Tim de Wit de uitslagen samen met hun gasten vanuit Hilversum en Brussel.

Persbericht NPO Radio 1
https://www.nporadio1.nl/

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers