NPO Radio 1-bus week lang in omgeving Westland over toekomst glastuinbouw

zondag 18 februari 2024
Foto: © NTR/PowNed 2021

In de week van 19 februari staat de gele bus van het NPO Radio 1-programma '5 Dagen' (NTR/PowNed) met presentatoren Jo van Egmond en Ajouad El Miloudi in de omgeving van het Westland. Verslaggever ter plekke is Mirthe van der Drift.

Naast de slachthuizen en distributiecentra is de glastuinbouw door experts bestempeld als een van de drie sectoren waar Nederland zonder kan. De sector zou ons meer kosten dan dat het onze maatschappij zou opleveren. Volgens de staatscommissie Demografische Ontwikkelingen 2050 is het matigen van migratie en beter verdelen van de beperkte ruimte noodzakelijk. Dat betekent onder andere minder kassen en migratie.


Heeft de glastuinbouwsector nog een toekomst in Nederland? En zo ja, welke kant moet het op? In '5 Dagen' vertellen ondernemers uit de sector hun verhaal vanuit de omgeving van het Westland, ook wel de ‘Glazen Stad’ genoemd.

Maandag is Stijn Baan van Koppert Cress te gast, waar de kassen vol staan met cress, eetbare bloemen, bladeren en vanille voor de gastronomie.

Dinsdag vertelt chrysantenteler Wouter Duijvesteijn van Beyond Chrysant over het belang van de glastuinbouw voor Nederland.

Arbeidsmigranten spelen een grote rol in de glastuinbouwsector. Woensdag komt Rita Kostwinder van uitzendbureau NL Jobs aan het woord over arbeidsmigranten in de sector.

Jaap van Duijn groeide op als tuinderszoon in het Westland. Donderdag vertelt hij over de geschiedenis van het Westland en de glastuinbouwindustrie.

Vrijdag vertelt Jacco Vooijs van Glastuinbouw Westland over het toekomstperspectief voor de sector.

'5 Dagen' live over de glastuinbouw in het Westland en omgeving. Maandag 19 februari, dinsdag 20 februari, woensdag 21 februari, donderdag 22 februari en vrijdag 23 februari, 20.00-20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Jacobien en Arjen zijn gespannen en emotioneel over de eerste Italiaanse schoolreis van dochter Fleuri. Maaike en Bart komen na een lange reis eindelijk aan bij hun nieuwe huis in Spanje. Aadje en Richard gaan op promotietour om nieuwe opdrachten binnen te slepen. Caroline heeft alle spullen opnieuw ingepakt en arriveert in Italië, terwijl even verderop Debbie en Vincenzo zullen moeten zijn.


'Daar Gaan Ze Weer', om 22.40 uur op RTL 4.

Dossiers