NPO Radio 1-programma '5 Dagen' week lang in oranjegekleurd Den Haag

zondag 16 juni 2024
Foto: © NTR/PowNed 2021

In de week van 17 juni is het NPO Radio 1-programma '5 Dagen' (presentatie: Jo van Egmond en Ajouad El Miloudi) in Den Haag, waar het EK voetbal in sommige wijken intens beleefd wordt.

Het programma gaat dagelijks op zoek naar bijzondere en persoonlijke verhalen in het hol van de Oranje Leeuw.


Maandag is '5 Dagen' te gast bij Danny van Dijk. Hij is sinds jaar en dag een drijvende kracht bij het omtoveren van de Marktweg tot de mooiste oranje straat van Nederland. Sinds de overwinning van het Nederlands Elftal in 1988 kleurt de Marktweg  bij ieder EK en WK volledig oranje.

Dinsdag speelt Turkije zijn eerste wedstrijd op het EK, tegen Georgië. Voor de Turkse gemeenschap in Den Haag een bijzondere dag. Ondernemer Tahsin Centinkaya vertelt over het leven in multicultureel Den Haag en de vriendschappen waarbij afkomst geen rol speelt.

Woensdag spreekt '5 Dagen' met Peter de Zwaan van jeugdcentrum Samson in de Schilderswijk. Deze wijk komt niet altijd goed in het nieuws en tijdens voorgaande eindtoernooien kwam het soms tot opstootjes. Tijdens het EK organiseert het jeugdcentrum daarom activiteiten voor jongeren in de wijk.

Donderdag komt het programma vanuit de Haagse Sporttuin in de Schilderswijk. Op dit sportpark kunnen alle kinderen uit de wijk terecht voor het beoefenen van hun favoriete sport. Sebastiaan Nederhoed is coördinator van dit bijzondere project waar voor alle kinderen plek is.

'5 Dagen', maandag 17 t/m donderdag 20 juni van 20.00 tot 20.30 uur, live op NPO Radio 1. Vrijdag is er geen uitzending i.v.m. de voorbeschouwing van Nederland-Frankrijk.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers