Omroep WNL lanceert podcast met oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen

dinsdag 27 juni 2023

Hoe is het werk als oorlogsverslaggever en welke keuzes maak je tijdens je reis door oorlogsgebied? Het zijn vragen die Hans Jaap Melissen regelmatig krijgt en nu beantwoordt tijdens zijn reis door OekraÔne.

Voor Omroep WNL maakt Hans Jaap deze week dagelijks een audiodagboek van zijn belevenissen, indrukken en waarnemingen in Oekraïne.


In de eerste aflevering reist Hans Jaap van Lviv naar Kyiv en merkt dat de Oekraïners een normaal leven proberen te leiden. Maar in het dagelijkse beeld ontbreken veel jonge mannen. En het luchtalarm doorsnijdt regelmatig de schijnbare rust. 'Ga naar de schuilkelder, word niet overmoedig', schalt een engelstalige stem door het hotel waar Melissen verblijft.

Dinsdag is de oorlogsverslaggever onderweg naar Zaporizja, de plek waar de grootste kerncentrale van Europa staat. En waarvan Oekraïners vrezen dat die wordt vernietigd door de Russen. Wat Hans Jaap daar aantreft? En morgen tijdens zijn volgende reis? Dat is ook voor hem onduidelijk. De oorlogssituatie dicteert elke dag weer zijn reis en dagboek.

Dagboek van een oorlogsverslaggever is een podcastserie van Hans Jaap Melissen voor Omroep WNL. Elke avond verschijnt er een nieuw dagboek. De serie is te vinden op NPO Luister of op je favoriete podcastapp.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje' (RTL 4)

De drie finalisten gaan naar het mythische Ierland voor de finalereis. Tijdens de eerste shoot worden ze vergezeld door figuren uit de onderwereld bij een grote halloweenparade. En van een griezelige traditie gaan ze bij de tweede shoot in de havenstad Cobh op zoek naar geloof, hoop en liefde.

'Het Perfecte Plaatje', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers