Podcast 'Kennis en Co': gids door de evoluerende wereld van de wetenschap

zaterdag 13 mei 2023

Hoe kwam wetenschap in het nieuws deze week, hoe werd het gebracht en wat viel eraan op? Wat gebeurde er in de wetenschap dat níet in het nieuws kwam, maar toch de moeite waard is om te weten?

Sinds vrijdagmiddag 12 mei is de nieuwe podcast 'Kennis en Co', van NOS en NTR Wetenschap, wekelijks te beluisteren via de bekende podcastplatforms.


Wetenschapsjournalist Jop de Vrieze is de host die samen met side-kicks Josta Bosma, Bouwe van Straten en Rob Ramaker de need to knows en nice to knows in 'Kennis en Co' doorneemt. Rob, Josta en Bouwe volgen als redacteuren op de NOS nieuwsvloer het wetenschapsnieuws op de voet. Ze nodigen experts uit die aan de frontlinie van wetenschappelijk onderzoek staan. Of het nu gaat om een nieuwe technologische uitvinding, een revolutionaire geneeskundige doorbraak of een baanbrekende kosmologische ontdekking.

Na 15 minuten ben je in 'Kennis en Co' weer helemaal bijgepraat. Van onthutsende ontdekkingen op de bodem van de oceaan tot futuristische ontwikkelingen in de ruimtevaart.

Deze podcast komt tot stand uit de samenwerking van NOS en NTR. De omroepen werken inhoudelijk samen op het thema wetenschap. 'Kennis en Co' is het eigen podium van deze alliantie. Het is de weekendbijlage van het NPO Radio 1 middagprogramma 'Nieuws en Co'.

Luister de podcast 'Kennis en Co' via de NPO Luisterapp of de overige bekende podcast-apps.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers