Portret van het kerkkoor Schola Cantorum in 'Kruispunt'

zaterdag 10 februari 2024
Foto: © KRO-NCRV 2020

'Als er niet gezongen wordt blijft het stil'. Onder dat motto wordt in Den Bosch gevierd dat in de Sint-Janskathedraal al 750 jaar koorzang klinkt.

Regisseur Hans Borgman maakte de film ‘Schola’, een liefdevol portret van het kerkkoor Schola Cantorum, verbonden aan de Bossche Sint-Janskathedraal. Het koor staat in een traditie van 750 jaar koorzang in de kathedraal, een bijzonder jubileum dat in Den Bosch uitgebreid wordt gevierd.


De film volgt zangers tijdens repetities en thuis en gaat kijken bij de jeugdopleiding waar wekelijks tientallen kinderen zingen. De schitterende muziek, zeker als die klinkt in de monumentale kathedraal geeft een verbinding met het hogere, maar kan ook niet-gelovigen raken tot in hun ziel.

'Kruispunt: Portret van het kerkkoor Schola Cantorum', zondag 11 februari om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers