'Radar' maandag over afschaffen overdrachtsbelasting

zondag 20 september 2020

Op Prinsjesdag werd het bekend gemaakt; de overdrachtsbelasting wordt vanaf 1 januari 2021 afgeschaft voor starters. Dat is goed nieuws, maar roept ook meteen vragen op.

Want wat als je nu een huis aan het kopen bent en de overdracht is 1 november aanstaande? 'Radar' deed een oproep en kregen honderden mails binnen met vragen. Het programma zet de belangrijkste vragen voor je op een rij.


De 22-jarige Rowina koopt speciaal een opvouwbare scootmobiel om iedere dag naar haar werk te gaan. Deze scootmobiel voldoet qua gewicht en formaat aan de Europese eisen om mee te nemen in de bus, maar toch wordt ze iedere dag geweigerd. Hierdoor komt ze te laat op haar werk en moet ze noodgedwongen een dure taxi bellen. Ze voelt zich gediscrimineerd als mobiel beperkte. Fons gaat met haar op pad en ondervindt zelf waar Rowina tegenaan loopt. Uit het niets blokkeert je bank per direct je bankrekening. Je wordt verdacht van fraude. Je kunt niet meer bij je geld en kunt niets meer betalen. Je wordt behandeld als crimineel terwijl je helemaal niets verkeerds hebt gedaan.

'Radar' spreekt twee consumenten die de dupe zijn van strenge bankcontroles en die onterecht gezien worden als fraudeur.

'Radar', maandag 21 september om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers