Radio Veronica duikt een week lang in de allerbeste muziek van de jaren '90

zondag 25 juni 2023
Foto: © Radio Veronica 2023

Van 26 tot en met 30 juni waant Radio Veronica zich volledig in de jaren '90. Met 'Het Basispakket van de Nineties' herbeleven de radio-dj's samen met hun luisteraars dit spraakmakende decennium met artiesten als R.E.M., Oasis en The Verve.

'Het Basispakket' start op maandag 26 juni om 9.00 uur en is vanaf dan elke werkdag te horen op Radio Veronica. 'Het Basispakket' eindigt op 30 juni om 9.00 uur, waarna de 'Nineties Top 99' te horen is.  


'Het Basispakket van de Nineties'
Wie bij de jaren ‘90 alleen maar denkt aan Volumia!, Gabbertje en Whitney Houston, zal de komende week oren te kort komen. Onder het motto WE.LOVE.MUSIC nemen de dj's van Radio Veronica hun luisteraars namelijk mee in de állerbeste platen van dit decennium, dat op muzikaal niveau zo veel rijker is dan velen op het eerste gehoor denken.  

'Het Basispakket van de Nineties' is traditiegetrouw gevuld met onverwoestbare klassiekers, maar ook met wonderschone liedjes die nooit het absolute hoofdpodium haalden. Met bands die hele stromingen veroorzaakten tot artiesten die op hun eigen eiland uitgroeiden tot de iconen van hun tijd. Denk bijvoorbeeld aan artiesten als R.E.M., Oasis, The Verve, Alanis Morrisette en TLC.

De tracks uit 'Het Basispakket' worden binnen de gebruikelijke programmering gedraaid op alfabetische volgorde van titel. Luisteraars kunnen één keer per uur met een belletje naar de studio een wildcard inzetten om live in de uitzending de lijst aan te vullen. Iedere luisteraar die live in de uitzending een wildcard aan 'Het Basispakket' toevoegt, maakt kans op een DAB+ radio.

'Nineties Top 99'
Ook kunnen luisteraars de hele week hun favoriete 90’s platen tippen bij Rob Stenders en Caroline Brouwer tijdens 'De Bonanza'. Op basis van deze suggesties wordt door de muziekredactie de 'Nineties Top 99' samengesteld, die vrijdag 30 juni vanaf 9.00 uur te horen is.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje' (RTL 4)

De drie finalisten gaan naar het mythische Ierland voor de finalereis. Tijdens de eerste shoot worden ze vergezeld door figuren uit de onderwereld bij een grote halloweenparade. En van een griezelige traditie gaan ze bij de tweede shoot in de havenstad Cobh op zoek naar geloof, hoop en liefde.

'Het Perfecte Plaatje', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers