Raven van Dorst steekt de grens over in nieuw seizoen 'Nachtdieren'

zaterdag 6 januari 2024
Foto: © BNNVARA/Witte Geit 2023

In het nieuwe seizoen van 'Nachtdieren' ontrafelt Raven van Dorst het mysterie van de nacht in binnen- én buitenland. Geen enkele nacht is hetzelfde en daarom rijdt Raven dit jaar met diens oldtimer opnieuw door de grote steden van Nederland op zoek naar mensen die niet willen of kunnen slapen.

De straten van Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Arnhem zijn afgestruind en dat levert ook dit seizoen weer grappige, opzienbarende en soms ontroerende gesprekken op. Naast de vertrouwde steden, steekt Raven ook de grens over om Londen en Berlijn te bezoeken. Wat voor bijzondere ontmoetingen leveren de nachten in deze wereldsteden, waar alles 24 uur per dag doordraait, op?


Raven: 'Je zou misschien denken dat de nacht voor mij geen geheimen meer heeft, maar dit zesde seizoen van Nachtdieren bewijst dat dat slechts een illusie is.'

In de eerste aflevering struint Raven de straten van Nijmegen af. Daar stuit die op visser Paul die de grootste meerval van Europa wil vangen. Raven gaat mee als hij zijn hengel in de Waal gooit in een poging om de vis te vangen. Ook loopt Raven een groep krakers tegen het lijf. Ze staan op het punt om van een leegstaand gebouw hun thuis te maken. Lukt dit zonder dat ze gesnapt worden door de politie? Raven ontmoet ook Sophie die een bijzondere fascinatie heeft. 

'Nachtdieren' is een coproductie van BNNVARA en Witte Geit.

'Nachtdieren', vanaf zondag 7 januari wekelijks om 21.15 uur bij BNNVARA op NPO 3.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' (PowNed)

Valerio onderzoekt hoe reëel de dreiging van een nucleaire oorlog is. En vooral: als er een nucleair conflict ontstaat, hoe groot is dan de kans dat we er als mensheid aangaan? Wat blijkt? Zelfs tijdens de Cubacrisis in 1962 stond de wereld er beter voor dan nu. Een beperkt regionaal nucleair conflict kan al ons einde betekenen. Toch lijkt het alsof we vergeten zijn hoe angstaanjagend die wapens zijn. Valerio praat met wetenschappers, strategisch analisten en algeheel orakel Maarten van Rossem over verfrissende onderwerpen als de nucleaire winter, de doemsdagklok, failed states en het geheim van Volkel. En ja, er mag ook gelachen worden.

'We Gaan Er Allemaal Aan', om 21.30 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers