Reisprogramma 'De Gevaarlijkste Wegen' terug met zevende seizoen

zaterdag 3 december 2022
Foto: © PowNed 2022

'De Gevaarlijkste Wegen', het populaire NPO 3-reisprogramma, is terug met een nieuwe reeks. Vanaf zondag 4 december wagen 8 BN'er-koppels zich over extreme bergpassen, langs steile afgronden en door riskant terrein in onder andere Kosovo, Peru, Costa Rica en Marokko.

In elke aflevering trotseren twee Bekende Nederlanders die elkaar niet kennen samen de gevaarlijkste wegen van de wereld. Ze laten zich verwonderen door de ongerepte natuur, maken kennis met de lokale bevolking en verruilen hun luxeleventje voor spartaanse logeerplekken.


Tijdens hun verkenningstocht leren de twee elkaar steeds beter kennen en ontstaan er mooie gesprekken en vriendschappen. Maar de emoties lopen geregeld op wanneer de nauwelijks begaanbare wegen om ongekende rijkunsten vragen. Slagen de avonturiers erin om hun reis door het woeste landschap tot een goed einde te brengen?

Dit seizoen liggen de gevaarlijkste wegen in:

Kosovo | intensivist Diederik Gommers & presentatrice Emma Wortelboer
Turkije (Trabzon en Anatolië) | zangeres Sera & cabaretier en zanger Remco Veldhuis
Peru | acteur en rapper Bilal Wahib & presentatrice Gwen van Poorten
Griekenland | voormalig schaatsster Ireen Wüst & presentatrice Roxanne Kwant
Marokko | presentator Rutger Castricum & voormalig wielrenster Roxane Knetemann
Italië (De Appennijnen) | autocoureur Tom Coronel & rapper Jacin Trill
Costa Rica | zangeres Suzanne Klemann & acteur en scenarist Peter Sterk
Spanje (Picos de Europa) | voetbaltrainer Gertjan Verbeek & radio-dj Eva Koreman

'De Gevaarlijkste Wegen' wordt geproduceerd door Warner Bros. International Television Production Nederland B.V. en is vanaf zondag 4 december wekelijks om 21.10 uur te zien bij PowNed op NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Familiediner' (EO)

Opa Henk is ten einde raad. Zijn drie kinderen hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Samen met kleindochter Sanne heeft hij Bert om hulp gevraagd. De grootste wens van opa Henk is dat de ruzie bijgelegd wordt, zodat ze samen het glas kunnen heffen om zijn overleden vrouw te herdenken. Ook Sonja roept de hulp van Bert in. Haar zus Ingrid is ongeneeslijk ziek en heeft een dochter die bijna 16 jaar wordt. Het is niet zeker of Ingrid daar nog bij zal zijn, dus Bert zorgt voor een vroeg verjaardagsfeest. Hij verrast Crystal met de sweet sixteen die ze verdient, met haar moeder en de rest van de familie erbij.

'Het Familiediner', om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Dossiers