Snollebollekes is 'Carnavalskneiter 2017'

vrijdag 24 februari 2017

Aan de vooravond van carnaval hebben muziekzenders TV Oranje en RADIONL bekendgemaakt dat de single Hoempapa van Snollebollekes door de kijkers en luisteraars is uitgeroepen tot 'Carnavalskneiter 2017'.

De winnaar van de jaarlijkse liedjescontest werd vanmiddag bekendgemaakt in de uitzending van RADIONL. Presentator Hessel Wijkstra sprak telefonisch met Snollebollekes en feliciteerde hem met zijn tweede Carnavalskneiter.


Massaal gestemd voor '11 van Oranje'
De afgelopen elf dagen is via internet weer massaal gestemd op een lijst met meer dan 150 nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. De elf nummers die van het publiek de meeste stemmen kregen, vormen samen de '11 van Oranje'. Snollebollekes bleek dit jaar de grote favoriet en is daarom uitgeroepen tot Carnavalskneiter 2017. Hoge noteringen zijn er verder voor De Dorini's, Gebroeders Rossig, Lamme Frans en de Lawineboys. De volledige '11 van Oranje' van 2017 is na te lezen op de websites tvoranje.nl en radionl.fm.

Tweede Carnavalskneiter voor Snollebollekes
Snollebollekes is de artiestennaam van Rob Kemps uit Best. De afgelopen jaren is hij uitgegroeid tot een van de meest populaire feestartiesten van Nederland. In 2013 brak hij door met de hit Vrouwkes, die hem onder meer een Buma NL Award en een Party Award opleverde. In 2015 kreeg hij voor het nummer Alaafrojack ook al de meeste stemmen van de kijkers van TV Oranje en RADIONL. De nieuwste single Hoempapa bezorgt Snollebollekes nu dus opnieuw een Carnavalskneiter.

Volop carnaval bij TV Oranje
De complete '11 van Oranje' is bij TV Oranje te zien op vrijdag 24 februari vanaf 23.11 uur en zaterdag 25 februari vanaf 11.11 uur. Deze uitzending is vanaf maandag ook te bekijken via 'Programma Gemist' op tvoranje.nl. Tijdens carnaval is TV Oranje verder weer dé feestzender van Nederland, met non-stop carnavalsclips van eigen bodem. Op zaterdag 25 februari is om 19.30 uur een feestelijke carnavalsaflevering te zien van het muziekprogramma 'Toppers van Oranje', met recente carnavalshits van bekende Nederlandse artiesten.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers