Spannende ontknoping van podcast 'De Gestolen Schilderijen van Jopie Huisman'

zaterdag 7 oktober 2023

In hun zoektocht naar drie gestolen schilderijen van de Friese schilder Jopie Huisman nemen podcastmakers Simon Heijmans en Marion Oskamp in de winter van 2022 contact op met kunstdetective Arthur Brand. Arthur besluit hen te helpen en zet de vraag naar de verdwenen werken van Huisman uit in zijn netwerk in de Brabantse onderwereld.

'Het Merelnest', 'De Drie Lotgenoten' en 'Handschoenen' werden immers gestolen in Nuenen, de plaats waar ook Van Gogh werkte.


Wie schetst hun verbazing als Arthur te horen krijgt dat zijn contactpersoon weliswaar Jopie Huisman niet kent, maar Brand wél de gouden tip bezorgt waar het schilderij 'De Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar' van Vincent van Gogh zich bevindt. De ontknoping lijkt lange tijd nabij. Desondanks duurt het nog een jaar voordat het schilderij door de vasthoudendheid van Arthur Brand boven water komt.

Deze vijfde aflevering van de serie 'De Gestolen Schilderijen van Jopie Huisman' vertelt het verhaal van de terugkeer. Wat gebeurde er achter de schermen? Waaruit bestonden Arthur Brands acties, wat deed de kunstrecherche van de Nationale Politie en waar was directeur Arthur Blühm van het Groninger Museum op die 11e september 2023, de dag van de overdracht?

'De Gestolen Schilderijen van Jopie Huisman' is een podcast van de NTR. Deze bonusaflevering, aflevering 5 getiteld Een afspraak met Vincent, is net als de overige afleveringen te beluisteren via de website en app van NPO Radio 1,  de gratis NPO Luister-app en andere podcastplatforms.

Credits
Regie, samenstelling en montage: Simon Heijmans
Redactie en eindredactie: Marion Oskamp
Eindmixage: Sam Huisman
Muziekcompositie en uitvoering: Amir Vahidi

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers