'Stand van Nederland' komt op de radio

woensdag 10 juli 2024

Jill Bleiksloot en Lisette Wellens duiken in de wereld van AI. In zowat elke sector staan momenteel duizenden vacatures open.

Ons land zit praktisch op slot, maar gelukkig zijn er complete teams dag in dag uit bezig om werk uit handen te nemen met kunstmatige intelligentie.


In de radio pop-up show 'Stand van Nederland: Generatie AI' worden we verrast door de meest recente ontwikkelingen op het vlak van AI. Wist je bijvoorbeeld dat kunstmatige intelligentie helpt bij het opsporen van uitzaaiingen bij borstkankerpatiënten? Of dat je handbagage op Schiphol sneller en veiliger kan worden gescand dankzij AI. En zie je het al voor je, een restaurant waar het personeel steeds meer wordt ondersteund door de inzet van robots?

We willen tijdens deze radioshow vooral ingaan op wat voor kansen AI ons allemaal biedt en wat voor problemen erdoor kunnen worden opgelost. Nu de zorg dreigt vast te slibben en de horeca amper nog nieuw personeel weet binnen te slepen, horen we steeds meer signalen dat kunstmatige intelligentie onze economie toch draaiende weet te houden. Tijdens de uitzending doen we live verslag vanaf locaties waar AI aan de orde van de dag is. Daarnaast spreken we een ondernemer die met een vraagstuk in zijn maag zit dat wellicht door AI straks tot het verleden behoort.

Uiteindelijk komen we tot de slotsom, wat brengt AI onze maatschappij en met name onze economie? Een kijkje in de toekomst van de nieuwe technologieën die dus al dichterbij is dan we vaak denken…

'Stand van Nederland: Generatie AI' is op zaterdag 20 juli te horen op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers