'Steken en Prikken' gaat op vakantie naar Frankrijk

zondag 19 maart 2023
Foto: © BNNVARA 2023

Welke dieren leven er allemaal op de vakantielocaties waar wij ons tentje opzetten of ons strandlaken uitgooien? Is hun beet of steek pijnlijk? En waarom bijten, steken of prikken ze eigenlijk?

In het nieuwe seizoen van 'Steken & Prikken' gaan presentatoren Emma Wortelboer en Jurre Geluk naar vakantieland Frankrijk om dit te onderzoeken. Onder leiding van bioloog Roy en dokter Addy laten zij zich steken, prikken, bijten en zelfs elektrocuteren (!) door de lokale diertjes. En dat zijn er nogal wat. Zo komen o.a de gemarmerde sidderrog, bronlibelle, smaragdhagedis, schallebijter en de zee-egel allemaal voorbij. Wat zijn hun superkrachten? En hoe moet je de wond verzorgen om te voorkomen dat het diertje jouw vakantie verpest? Maar vooral, moeten we bang zijn voor deze buitenlandse beestjes?


'Steken & Prikken: Op Vakantie' is vanaf 20 maart om 17.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers