Talpa Network lanceert tweede podcast van 'The Cast': 'Troostgerechten'

maandag 18 juli 2022

Talpa Network heeft 'Troostgerechten' gelanceerd, een podcast van Lonneke Bijman die de keuken in gaat met mensen die moedig genoeg zijn levensingrijpende gebeurtenissen te delen.

Het is de tweede podcast die onder de vleugels van 'The Cast' wordt gelanceerd, een initiatief van Talpa Network om podcastmakers te helpen en te ondersteunen bij het realiseren en vergroten van hun creatieve idee. Eerder dit jaar werd de eerste podcast, 'De H van Hetero' van Luuk Dresen en Solange Dekker, gelanceerd. In 'Troostgerechten' maakt Lonneke samen met haar gast het ultieme comfortfood-gerecht en praat ze met hen over een periode in het leven dat hen heeft getekend. De podcast bestaat uit vijf afleveringen en is vanaf 18  juli maandelijks te beluisteren via JUKE.nl en alle andere podcastplatformen.


In de podcast gaat Lonneke samen met onder meer actrice Margot Ros en presentatrice Noraly Beyer de keuken in om hun favoriete troostgerecht samen te stellen. Welk moeilijke gebeurtenis in hun leven heeft hen gevormd? En welk gerecht biedt hen op zulke momenten comfort en troost?

'Toen ik in 2018 met een hersenschudding maanden thuis op bed zat heb ik veel troost gehaald uit het luisteren naar podcasts. Je kunt uit veel dingen troost halen, bij vrienden of familie, maar ook uit films en series, muziek of gerechten. Dat is natuurlijk ontzettend persoonlijk. Ik denk echter dat we allemaal wel herkennen dat we verlangen naar een bepaald gerecht wanneer we verdrietig zijn of het moeilijk hebben. Dit is voor mij het uitgangspunt geweest voor deze podcast en ik had nooit verwacht dat daar zulke bijzondere en mooie gesprekken uit zouden voortvloeien. Ik waardeer ontzettend dat mijn gasten hun persoonlijke troostgerechten met mij hebben gedeeld, maar vooral hun persoonlijke verhalen. Ik hoop dat dit ook als inspiratie, of troost, kan dienen voor mijn luisteraars', aldus maker Lonneke Bijman.

Xander Czaikowski (Director Digital Distrubition JUKE): 'In Nederland zijn podcasts steeds populairder aan het worden, maar helaas nog niet altijd zo populair dat het in alle gevallen loont om goede kwalitatieve podcasts te maken. Het luisteren naar verhalen van echte mensen in een podcast kan echter ook heel nuttig en leerzaam zijn. Het troost om te weten dat anderen ook door een moeilijke periode zijn gegaan, en daar ook zijn uitgekomen. Daar is deze podcast serie van Lonneke een mooi voorbeeld van. Het is ook écht een hele mooie serie geworden. Wij zijn bij Talpa dan ook heel verheugd dat we hier een kleine bijdrage aan hebben mogen leveren.'

'The Cast'
'The Cast' is hét initiatief waardoor creatieve makers met een ijzersterk podcastidee kans krijgen op een groot podium, met een bereik in heel Nederland. Talpa Network biedt hiermee zowel jong talent als ervaren verhalenmakers de kans om hun podcastidee groots uit te werken en te lanceren. Met geld, distributie, kennis en kracht wordt ervoor gezorgd dat deze verhalen gerealiseerd en gehoord worden door heel Nederland.

De laatste twee winnaars van 'The Cast', de podcasts 'De Groundhoppers' en 'Waarom lach je?', worden later dit jaar verwacht. 'Troostgerechten' is vanaf vandaag te beluisteren via JUKE en alle andere podcastplatformen.

Persbericht Talpa Network
https://juke.nl/
Meer artikels over JUKE

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers