'TV Monument' met Jenny Arean bij MAX

zaterdag 24 september 2022
Foto: © Omroep MAX 2022

In deze aflevering van 'TV Monument' staat comédienne Jenny Arean centraal. Tv-chroniqueur Han Peekel bespreekt haar carrière ter ere van haar 80ste verjaardag.

Jenny Arean is een rascomédienne. Ze wordt omschreven als ‘de chansonnière met een knoert van een persoonlijkheid en van gloedvol graniet’. In de remake van '‘t Schaep met de vijf pooten' is zij een echt Amsterdams volkswijf. In het theater en menig televisieprogramma is zij de gesoigneerde Grande Dame van het Nederlandse lied. Met de wijze waarop zij haar teksten overbrengt, weet ze haar publiek altijd te ontroeren. In deze aflevering vertellen cabaretière Birgitte Kaandorp en biograaf Xandra Knebel over haar werk op de vaderlandse podia en televisie.


In 'TV Monument' bespreekt tv-chroniqueur Han Peekel de carrières van grote televisiepersoonlijkheden, zoals cabaretiers, presentatoren en acteurs.

'TV Monument', vanaf zondag 25 september, om 18.10 uur bij MAX op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers