TV Oranje maakt Top 1000 van 2015 bekend

zaterdag 26 december 2015

Muziekzender TV Oranje heeft aan de vooravond van Kerstmis op de website tvoranje.nl de definitieve lijst bekendgemaakt van de TV Oranje Top 1000 van 2015.

De eerste plaats in de traditionele eindejaarshitlijst is deze keer voor de Harderwijkse zangeres Lisanne Spaander met het liedje 'Vechtersbaas'. Zij bracht het nummer zelf uit nadat ze eind 2014 de diagnose botkanker had gekregen. 'Vechtersbaas' werd in de eerste maanden van 2015 een hit op social media maar ook in de TV Oranje Verzoekparade, het dagelijkse tv-programma dat de basis vormt voor de Top 1000. Het levert Lisanne nu aan het einde van het jaar de nummer 1 positie op. Een prachtig resultaat, maar veel belangrijker is dat de tumor na maandenlange zware behandelingen is verdwenen!


André Hazes jr. torent boven zijn vader uit
De tweede plaats in de TV Oranje Top 1000 is dit jaar voor André Hazes jr. met zijn grote hit 'Leef'. Hiermee eindigt André jr. voor het eerst op een hogere positie dan zijn vader, die meer dan tien jaar na zijn dood nog altijd hoge ogen gooit in de lijst en met het nummer 'De Vlieger' op vijf is geëindigd. De derde plek is dit jaar voor John de Bever met 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht', een enorme hit waarmee de Brabantse zanger Nederland in 2015 definitief lijkt te hebben veroverd. Op de vierde plek vinden we 'De Toekieman' van Het Wels Team, een feestnummer dat gezien zijn populariteit het goed zal doen tijdens carnaval. Het hoogste aantal vermeldingen in de TV Oranje Top 1000 is wederom voor Richard Janse (negentien noteringen), maar de in 2009 overleden volkszanger wordt inmiddels op de hielen gezeten door de populaire Henk Bernard met zeventien noteringen. In totaal werden er het afgelopen jaar 903.375 stemmen uitgebracht voor de TV Oranje Verzoekparade.

Marathonuitzending Top 1000
De Top 1000 van 2015 is non-stop te zien bij TV Oranje van dinsdag 29 december 07.00 uur tot donderdag 31 december 19.00 uur. De gehele lijst wordt herhaald van vrijdag 1 januari 19.00 uur tot maandag 4 januari 07.00 uur.

Special '10 Jaar TV Oranje'
TV Oranje vierde in 2015 haar tienjarig bestaan. In een speciale uitzending wordt teruggeblikt op tien jaar muziek van eigen bodem op de Nederlandse televisie, met interviews met de mensen achter TV Oranje en gesprekken met artiesten als Frans Bauer en het IJssel Duo. Te zien bij TV Oranje op Oudejaarsdag om 19.00 uur en op Nieuwjaarsdag om 16.00 uur.

TV Oranje Top 1000
De TV Oranje Verzoekparade, die de basis vormt voor de Top 1000, is al meer dan tien jaar een groot succes. Het dagelijkse programma draagt in belangrijke mate bij aan een van de doelstellingen van TV Oranje: een platform bieden aan álle Nederlandse artiesten. De volledige TV Oranje Top 1000 is na te lezen op de website tvoranje.nl.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje Op Reis' (RTL 4)

De zes fotografen staan voor dag en dauw op om het magische ochtendritueel van de monniken in Chiang Mai vast te leggen. Na dit moment van bezinning komt Tijl met het nieuws dat ze vandaag nog door zullen reizen naar het zuiden van Thailand. Maar niet zonder een tussenstop in.... Bangkok! Tijdens een wilde nacht shoot op uitgaansstraat Khao San Road trekken de fotografen alles uit de kast.

'Het Perfecte Plaatje op Reis', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers