Uitreikers Qmusic Top 40 Awards zijn bekend

donderdag 26 januari 2023
Foto: © Qmusic 2022

Vrijdag 3 februari rolt de rode loper uit voor de Qmusic Top 40 Awards. Tijdens de meer dan twee uur durende liveshow worden de best scorende artiesten en nummers van het afgelopen jaar bekroond met een award.

De felbegeerde prijzen worden dit jaar uitgereikt door Fred van Leer, Kalvijn, Nina Warink, Romy Monteiro, Loiza Lamers en Qmusic-dj's Mattie Valk, Kai Merckx en Bram Krikke.


Er zijn dit jaar elf awards te vergeven. Nieuw is de Qmusic Top 40 Icon Award voor een artiest die een bijzondere prestatie heeft geleverd. Zangeres Maan ontving deze prijs onlangs tijdens de 3.000e uitzending van de Top 40. Ook zijn er dit jaar maar liefst vier publieksprijzen, die voor ‘Beste Live Act’ (nationaal en internationaal) en die voor 'Beste DJ-act' (nationaal en internationaal). De winnaars van deze publieksprijzen worden bepaald door de luisteraars van Qmusic.

Hier volgt een lijst van alle categorieën met uitreikers:

Grootste Hit Nationaal/Internationaal: Mattie Valk
Beste Artiest Nationaal/Internationaal: Fred van Leer
Beste Nieuwkomer Nationaal/Internationaal: Kai Merckx en Bram Krikke

Publieksprijzen
Beste Live Act Nationaal/Internationaal: Kalvijn en Nina Warink
Beste DJ-act Nationaal/Internationaal: Romy Monteiro en Loiza Lamers

Genomineerden
Eerder zijn de genomineerden van de 'Qmusic Top 40 Awards' bekend gemaakt. Grote kanshebbers op een felbegeerde award zijn dit jaar Kris Kross Amsterdam, Tiësto en Son Mieux, die allemaal in drie categorieën kans maken op een prijs. Internationaal is Harry Styles de grote favoriet.

Livestream
Op vrijdag 3 februari host Qmusic-dj en 'Top 40'-presentator Domien Verschuuren de 'Qmusic Top 40 Awards' tijdens een spectaculaire liveshow in Rotterdam Ahoy. Dit spektakel zal ook live te volgen zijn op Qmusic en via een livestream op Qmusic.nl en AD.nl.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers