Unieke kijk in de laatste 100 dagen van Prinses Diana - VIDEO

zondag 13 augustus 2017

Eind augustus is het 20 jaar geleden dat de geliefde Prinses Diana om het leven kwam bij een tragisch ongeluk. In de documentaire 'De Laatste 100 Dagen Van Diana', die op maandag 14 augustus bij RTL 8 te zien is, wordt een gedetailleerd beeld gegeven van de laatste zomer van Prinses Diana.

Deze maanden verliepen tumultueus. Diana Spencer was gescheiden van Prins Charles, haar relatie met hartchirurg Hasnat Khan kwam ten einde en ze werd verliefd op miljardairszoon Dodi Fayed. Al deze gebeurtenissen werden breed uitgesmeerd in de pers. In augustus 1997 kwamen Lady Di en Dodi Fayed op tragische wijze om het leven bij een verkeersongeluk in Parijs.


Voormalig ABC News 'Nightline' presentator Martin Bashir, die in 1996 een prestigieuze BAFTA Award won voor zijn interview met Lady Di, gaat 20 jaar na haar dood in gesprek met vrienden en personeelsleden van de geliefde prinses. Onder meer de butler, kok, bodyguard en persvoorlichter komen aan het woord. Samen vertellen ze over de laatste 100 dagen van Prinses Diana en komen zij met nieuwe details.


'Diana' de film
Op 30 augustus zendt RTL 8 de speelfilm 'Diana' uit. Hierin wordt Diana, gespeeld door Naomi Watts, gevolgd tijdens haar laatste twee levensjaren. Na haar scheiding van Charles wordt ze verliefd op de Pakistaanse hartchirurg Hasnat Khan (Naveen Andrews). Ze leeft helemaal op, maar houdt de relatie geheim voor de pers. Khan heeft veel moeite met alle aandacht die naar Diana uitgaat en smacht naar een 'normaal' privéleven. Na twee jaar komt er een einde aan de relatie. Diana probeert haar liefdesverdriet te verwerken en zoekt haar toevlucht tot miljardairszoon Dodi Fayed (Cas Anvar). Hoe die affaire afloopt is inmiddels bekend...

'De Laatste 100 Dagen Van Diana', maandag 14 augustus om 20.30 uur bij RTL 8.
'Diana', woensdag 30 augustus om 20.30 uur bij RTL 8.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers