Volgende week in 'Kunststof': Parade in Den Haag

zondag 7 juli 2024
Foto: © NTR 2022

'Kunststof' heeft de traditie om voor vier dagen deel te mogen uitmaken van het programma van het reizend Theaterfestival de Parade.

Dit jaar staat 'Kunststof' met een eigen tent 'Katrina' op het terrein van het Westbroek Park in Den Haag. Van maandag 8 juli tot en met donderdag 11 juli ontvangen we daar achtereenvolgens als gasten:


Maandag 8 juli – Peter Heerschop
Cabaretier Peter Heerschop maakte sinds de jaren tachtig deel uit van de theatergroep Niet Uit Het Raam (NUHR) Hij schreef het boek Lieve Marianne, de titel die hij ook gebruikt voor zijn vele radiocolumns. Vorig jaar  verscheen het boek Infarct, geschreven met NUHR collega Viggo Waas. Komend seizoen zijn ze te zien in de voorstelling 'Jeugd', over leeftijd acceptatie.

Presentatie: Andrew Makkinga

Dinsdag 9 juli – MEROL
Zangeres en actrice Merol Baldé Balde, kortweg MEROL, is bekend van haar Nederlandstalige, dansbare nummers met onvergetelijke titels als ‘Lekker met de meiden’ en ‘Hou je bek en bef me’.  Met haar gewaagd ironische teksten is ze vastbesloten popster te worden. Onlangs trad ze op op het hoofdpodium van Best Kept Secret. In het najaar gaat ze toeren met het programma Naar de haaien en weer terug.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Woensdag 10 juli -  Maartje Wortel
Schrijver van romans, korte verhalen en toneelteksten. Debuteerde in 2009 met de bundel Dit is jouw huis. Haar werk gaat vaak over liefde, vriendschap en doodsangst. Op droogkomische wijze komen alle facetten het leven voorbij. In september verschijnt haar nieuwe roman Camping.

Presentatie: Willemijn  Veenhoven

Donderdag 11 juli -  Rundfunk, Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout
Rundfunk op de radio!  Het duo heeft na hun shocking satirische tv programma een sterrenstatus in het theater bereikt. Met het duo Duco en Roy spelen ze hun derde voorstelling 'Schau'. Opnieuw  bikkelhard en absurdistisch en met hun Duitstalige sausje de hit van het seizoen.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Elke dag is er een Parade festival-act door een van de theatermakers die een voorproefje van hun voorstelling geven:

Parade-act op maandag 8 juli is theatermaker en muzikant Lotte Velvet
Parade-act op dinsdag 9 juli is Zuhair Mtazi
Parade-act op woensdag 10 juli is Kim Karssen
Parade-act op donderdag 11 juli is Kevin Klein

De Literaire Boyband is vier dagen onze huisband en zal elke dag een ode brengen aan onze gasten. De Boyband-  bekend van het lied: de Adriaan van Discotheek- bestaat uit : Wout Waanders, Martin Rombouts, Laurens van de Linde, Koen Frijns en Jelko Arts.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers