Volgende week in 'Kunststof Radio': Uitreiking De Tegel

zondag 23 april 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 24 april – Thema uitzending uitreiking De Tegel
'Kunststof' is op locatie in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag voor de uitreiking van de journalistieke prijs De Tegel. Een gesprek met drie genomineerden voor de Pionierstegel, voor beginnende journalisten die het lef hebben om met een andere bril naar dingen te kijken.


Presentatie: Eric Corton

Dinsdag  25 april – Peter Zantingh, schrijver
Schrijver Peter Zanting is met zijn roman ‘Tussentijds’ één van de zes genomineerden voor de 30ste Libris Literatuur Prijs. De roman gaat over hét vraagstuk van deze tijd, klimaatverandering. Zantingh werkt als journalist voor de NRC en heeft vier romans en twee sportboeken geschreven.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Woensdag  26 april  – Khalid Amakran, fotograaf
In Museum Gouda is de tentoonstelling ‘De Mix Nederland/Bnadem’ van fotograaf Khalid Amakran te zien. Voor dit project zocht hij de eerste generatie Marokkaanse Nederlanders op. Als zeventigers en tachtigers poseren ze, vol trots naast hun kinderen en kleinkinderen. Ze vertellen hun verhaal, over worstelen én wortelen in Nederland.

Presentatie: Gijs Groenteman  

Donderdag 27 april  – Femmetje de Wind, schrijver
‘Door hun ogen – familieverhalen uit de holocaust’ van schrijver Femmetje de Wind geeft een dwarsdoorsnede van datgene wat zich in Joodse families heeft afgespeeld gedurende de oorlogsjaren. Uit meer dan tweehonderd levensverhalen, die ‘de kinderen van’ zelf opschreven, stelde ze de bundel samen. Het bevat daarnaast een samenvattend essay van Arnon Grunberg.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof Radio', maandag 24 april t/m donderdag 27 april tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'112 Vandaag' bij RTL 5

Welke verhalen gaan schuil achter de meldingen, wat gebeurde er ter plaatse en hoe gaat het nu met de betrokkenen? Ook vraagt '112 Vandaag' de hulp van Nederland bij het oplossen van criminele activiteiten en misstanden.
'112 Vandaag', om 21.30 uur op RTL 5.

Dossiers