Volgende week in 'Kunststof Radio': Ariane Schluter, Jaap van Heusden, Hadassah de Boer en Arnold van Bruggen

zondag 26 maart 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 27 maart – Ariane Schluter, actrice en vertaler
Naast actrice is Ariane Schluter ook literair vertaler. Deze week verschijnt haar bewerking van ‘De Appels van Moskou’ van Kristina Gorcheva-Newberry. Daarnaast speelt Schluter in de lunchvoorstelling ‘Zus van mijn zus’ in theater Bellevue. In de voorstelling komen twee zussen bij elkaar om te bespreken of ze de grafrechten van hun vijftig jaar geleden overleden zusje zullen verlengen.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 28 maart – Jaap van Heusden, regisseur
De nieuwe film ‘De Man uit Rome’ van regisseur Jaap van Heusden speelt zich af in een Limburgse dorpsgemeenschap, dat vanuit het Vaticaan bezoek krijgt van de sceptische priester Filippo om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Van Heusden won in 2018 een Gouden Kalf voor zijn film ‘In Blue’. Hij is de zoon van een dominee.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Woensdag 29 maart – Hadassah de Boer, presentatrice
Als Hadassah de Boer zes jaar oud is komt Trix, de nieuwe vrouw van haar vader Guus, zonder aankondiging haar leven binnenvallen. Ze moet kiezen tussen de liefde voor haar vader en de afkeer van deze vrouw. In haar debuut ‘De vrouw van mijn vader’ beschrijft ze met humor en mededogen de verwarring als eerst haar stiefmoeder, en later haar vader worstelen met dementie. De Boer begon haar carriére als presentator bij de Amsterdamse zender AT5.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 30 maart – Arnold van Bruggen, filmmaker en schrijver
De driedelige tv-serie ‘De Jurk en het Scheepswrak’ van Arnold van Bruggen duikt in de Nederlandse geschiedenis van handel en samenwerking. Niet de spannende avonturen overzee in Oost- en West-Indië, die zo vaak worden aangehaald (VOC-mentaliteit!), zijn de basis van onze rijkdom, maar onze centrale ligging in de Europese wateren. Van Bruggen is gefascineerd door de grote geschiedenis, verteld vanuit een alledaags perspectief. Hij is bekend van het crossmediale ‘The Sochi Project’.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof Radio', maandag 27 maart t/m donderdag 30 maart tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers