Volgende week in 'Kunststof Radio': Gerard Mosterd en Rick Blom

zondag 9 april 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 10 april – Gerard Mosterd, choreograaf
Van 9 tot 16 april toert het Nationale Ballet en Opera van Odessa (Oekraïne) met de voorstelling ‘Carmina Burana’ door Nederland. Choreograaf en regisseur Gerard Mosterd is afgereisd naar Odessa om de groep van 130 zangers, musici en dansers op te halen. Een locatie uitzending vanuit Theater Castellum in Alphen aan den Rijn waar die avond ook de voorstelling is te zien.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag  11 april – Rick Blom, journalist en historicus
Op 20 april verschijnt ‘Vader zat bij de SS- Gesprekken met kinderen van SS’ers’ van journalist Rick Blom. Kinderen van SS’ers vertellen hun persoonlijke verhaal over opgroeien in een getraumatiseerd gezin en de zoektocht naar een eigen identiteit. Blom schreef onder meer voor ‘De Groene Amsterdammer’, ‘The Moscow Times’ en ‘Nieuwe Revu’.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag  12 april  – Kunststof special ter gelegenheid maand van de filosofie
De Socratesbeker wordt elk jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente Nederlandstalige filosofieboek dat in het voorafgaande jaar verscheen. Op locatie SPUI25 in Amsterdam waar tijdens de live-uitzending de winnaar bekend zal worden.

Presentatie: Frénk van der Linden

Donderdag 13 april  –geen uitzending: voetbal

'Kunststof Radio', maandag 10 april t/m donderdag 13 april tussen 19.00 en 20.00 uur op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Voor het eerst in de 'Ik Vertrek'-geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreerden, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk treffen we Laurens en Brigitte in Duitsland. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Die ligt, als het goed is, in Spanje. Hier willen ze retreatprogramma's opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen. Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen.

'Ik Vertrek', om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers