Volgende week in 'Kunststof Radio': Linda Hakeboom, Thema polarisatie, Jasper Abels

zondag 19 november 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 20 november – Linda Hakeboom, documentairemaker, schrijver en presentator
Afgelopen week verscheen het boek ‘Alleen nog vandaag’, het debuut van presentator en documentairemaker Linda Hakeboom. Het gaat over haar strijd tegen borstkanker en de impact van het opgroeien in een onveilig klimaat. Hakeboom ontving de Televizier-Ster voor ‘Linda’s Kankerverhaal’, een online webserie over haar ziekte.                                                      


Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Dinsdag 21 november – Themauitzending polarisatie
We kunnen morgen kiezen uit een groot aantal politieke partijen. Blijkbaar is ons land verdeeld. Maar de vaak genoemde ‘kloof’ die ons scheidt, bestaat die echt? En wat betekent de vermeende polarisatie voor ons bestuur? Een gesprek met journalist Margriet Oostveen van de Volkskrant en professor in de filosofie Rutger Claassen van de Universiteit Utrecht.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 22 november – Geen Kunststof i.v.m. verkiezingsuitzending NPO Radio 1

Donderdag 23 november – Jasper Abels, modefotograaf
Op 27 november wordt op NPO 2 de documentaire ‘Pretty Sorrow’ uitgezonden, over modefotograaf Jasper Abels. De film gaat over zijn carrière en de invloed van het verlies van zijn broer en zus aan suïcide. Zijn werk is momenteel ook te zien in museum Ton Schulten in Ootmarsum.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

'Kunststof Radio', maandag 20 november t/m donderdag 23 november tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers