Volgende week in 'Kunststof Radio': Sjaron Minailo, Guus Meeuwis, Geert Mak en Koen Mortier

zondag 2 juni 2024
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 3 juni – Sjaron Minailo, regisseur
Op 6 juni is de muziekvoorstelling ‘Lullaby’ van regisseur Sjaron Minailo te zien tijdens het Muziekfestival ZOOM!. De voorstelling gaat over de verbondenheid van de mens: of je nou aan het demonstreren bent op straat of een baby in slaap wiegt, je zingt nooit alleen. Minailo maakte onlangs ook de voorstelling ‘Notwehr’ en is sinds april het hoofd Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem.


Presentatie: Frénk van der Linden

Dinsdag 4 juni – Guus Meeuwis, zanger
Zanger Guus Meeuwis start vanaf 14 juni met zijn laatste concertreeks ‘Groots met een zachte G’. Deze concertreeks vindt sinds 2006 jaarlijks plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. Meeuwis is als zanger bekend van nummers als ‘Het is een nacht’, ‘Brabant’ en ‘Per Spoor’.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Woensdag 5 juni – Geert Mak, historicus
Op 6 juni is het exact tachtig jaar geleden dat D-Day plaatsvond én het is de dag van de Europese verkiezingen. Wat zou er van Europa zijn geworden als de geallieerden niet waren geland op Normandië? En hoe staat ons werelddeel er nu voor? Daarover praten we met historicus Geert Mak, schrijver van de boeken ‘In Europa’ en ‘Grote verwachtingen’.

Presentatie: Andrew Makkinga

Donderdag 6 juni – Koen Mortier, regisseur
'Skunk' is de nieuwe film van regisseur Koen Mortier. De film gaat over de tiener Liam die opgroeit in een huis waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Geert Taghon, dat gebaseerd is op waargebeurde feiten over zijn ervaring in de forensische jeugdpsychiatrie. Mortier maakte eerder films als ‘Ex Drummer’, ‘22 Mei’ en ‘Engel’.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof Radio', maandag 3 juni t/m donderdag 6 juni tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Gerry Lane is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt als onderzoeker voor de Verenigde Naties. Wanneer een zombiepandemie uitbreekt, wordt hij door de regering gevraagd om de invasie tegen te houden. Tegelijkertijd moet Gerry zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de moordlustige zombies.

'World War Z', film uit 2013 met oa. Brad Pitt, om 23.55 op Veronica.

Dossiers