Volgende week in 'Kunststof Radio': Thé Tjong-Khing, Bart Schneemann, Riet Bakker en Bert Wagendorp

zondag 14 mei 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 15 mei – Thé Tjong-Khing, illustrator
Op 4 augustus 2023 bereikt de Haarlemse kinderboeken illustrator Thé Tjong-Khing de memorabele leeftijd van 90 jaar. Ter gelegenheid van zijn verjaardag is er een unieke overzichtstentoonstelling in het Verwey Museum in Haarlem, waarin zijn rijke oeuvre worden samengebracht. Vele kinderen groeiden op met zijn ‘Klein Sophie en Lange Wapper’ en de serie boeken over ‘Vos en Haas’.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 16 mei  Bart Schneemann, hoboïst, leider van het Nederlands Blazers Ensemble
Hoboïst Bart Schneemann is sinds 1988 artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble. Eerder dit jaar ontving hij een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor het culturele leven in Nederland en daarbuiten. In februari reisde het Ensemble naar Jamaica om samen te spelen met diverse Jamaicaanse reggae artiesten.  Nu toeren ze samen langs de Nederlandse podia met de voorstelling  Jamaica.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 17 mei  – Riet Bakker, stedenbouwkundige
Professor Riet Bakker is als stedenbouwkundige de vrouw achter de Rotterdamse ‘Kop van Zuid, de Erasmusburg’ en het Utrechtse ‘Leidsche Rijn’. Samen met de Akademie van Kunsten en het Nieuwe Instituut in Rotterdam lanceert Bakker het actieprogramma ‘Ruimtelijke Ordening van Nu’, een lezingenreeks waarmee ze door het land toert.

Presentatie: Gijs Groenteman 

Donderdag 18 mei  – Bert Wagendorp, journalist en schrijver
In het boek ‘Kalle - De memoires van Abel Sikkink’ neemt schrijver Bert Wagendorp je mee in het levensverhaal van een journalist in de negentiende eeuw. Oude bekenden als dichter Walt Whitman en krantentycoon James Gordon Bennett keren terug in een verscheurd Amerika en de glamour van de New Yorkse theaterwereld. Wagendorp is journalist voor De Volkskrant en hoofdredacteur van het literaire wielertijdschrift De Muur.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

'Kunststof Radio', maandag 15 mei t/m donderdag 18 mei tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiënten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiënten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers