Volgende week in 'Kunststof Radio': Wim Mertens, Lara Billie Rense, Eva Cukier en Nyk de Vries

zondag 16 juni 2024
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 17 juni – Wim Mertens, componist en pianist
‘Ranges of Robustness’ is het nieuwe album van de Belgische componist en pianist Wim Mertens. Zoals de titel verraadt, gaat hij op dit album op zoek naar de reikwijdten van robuustheid. Mertens is een internationaal artiest die als solist en met zijn ensemble concerten heeft gegeven over de hele wereld. Bekende albums van hem zijn ‘Vergessen’ en ‘Struggle for Pleasure’.


Presentatie: Andrew Makkinga

Dinsdag 18 juni – Lara Billie Rense, radiopresentator en schrijver
Presentator Lara Billie Rense debuteert met het boek ‘Een zee van ruimte’. Waarom is de buitenwereld nog niet klaar voor het accepteren van verschillende genderidentiteiten? Deze en andere vraagstukken komen aan bod in diens boek. Rense presenteert ‘Wat blijft’ op NPO Radio 1. Die is de eerste non-binaire radio- en tv-presentator van Nederland.

Presentatie: Andrew Makkinga

Woensdag 19 juni – Eva Cukier, schrijver en journalist
Journalist Eva Cukier bleef in Rusland nadat Poetin met zijn leger op 24 februari 2022 Oekraïne binnendrong. In haar nieuwe boek ‘Ruzland’ bundelt ze haar ervaringen na deze inval. Cukier is slavist en doet voor NRC verslag van de politieke en maatschappelijke gebeurtenissen in Rusland en Oekraïne.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Donderdag 20 juni – Nyk de Vries, schrijver en muzikant
‘Hoeveel woorden’ is het nieuwe album van schrijver en muzikant Nyk de Vries. Met de autobiografische nummers verenigt hij zijn Friese achtergrond en zijn huidige leven in het gegentrificeerde Amsterdam-Oost met elkaar. Eerder maakte de Vries het album ‘Tagelyk’. Als schrijver publiceerde hij romans als ‘Rozijnkonijn’, ‘Prospero’ en ‘Renger’.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

'Kunststof Radio', maandag 17 juni t/m donderdag 20 juni tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers