Volgende week in 'Kunststof Radio': Yael van der Wouden, Ismail Mamo, Steffen Haars en Sander 't Sas

zondag 12 mei 2024
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 13 mei – Yael van der Wouden, schrijver
‘De bewaring’ is de debuutroman van schrijver Yael van der Wouden. Het boek speelt zich af ten tijde van de Nederlandse wederopbouw en gaat over Isabel die na het overlijden van haar ouders alleen in haar ouderlijke huis achterblijft tot plots Eva voor de deur staat. Van der Wouden is ook docent en stond met haar essay ‘On (Not) Reading Anne Frank’ in de lijst van ‘The Best American Essays 2018’.


Presentatie: Andrew Makkinga

Dinsdag 14 mei – Ismaîl Mamo, schrijver
Schrijver Ismaîl Mamo debuteert met het nieuwe boek ‘Mam, ik ben geen crisis’. In het boek vertelt de schrijver hoe hij Koerdistan ontvluchtte en hoe hij uiteindelijk aankwam in Ter Apel. Mamo ging in 2022 viral met een filmpje waarin hij al zijn kleding uitdeelde aan vluchtelingen die onder erbarmelijke omstandigheden in Ter Apel verbleven.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Woensdag 15 mei – Steffen Haars, filmmaker
‘Krazy House’ is de nieuwe film van regisseur Steffen Haars. De horror komedie is in de stijl van sitcoms uit de jaren 90 gefilmd en gaat over een schattig gezin dat wordt overvallen door een bloeddorstige Rus en zijn twee tienerzoons. Haars is bekend van films als ‘New Kids Turbo’, ‘New Kids Nitro’ en ‘Bro’s before Ho’s’.

Presentatie: Andrew Makkinga

Donderdag 16 mei – Sander ’t Sas, journalist
Op 15 mei verschijnt het boek ‘De taxioorlog’ van journalist Sander ’t Sas. ‘De taxioorlog’ gaat over de liberalisering van de taximarkt in 2000 die leidde tot grootschalige rellen in Amsterdam. ’t Sas maakte ook de gelijknamige podcast ‘De Taxioorlog’ en is onder andere verslaggever bij EenVandaag.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

'Kunststof Radio', maandag 13 mei t/m donderdag 16 mei tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers